HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YARIN ALANLAR BİZİM OLSUN!

30 Nisan 2019 Salı Saat: 10:27

İnsanca yaşamak hepimizin en doğal hakkı değil mi? Zaman, koşul ve şartlar ne olursa olsun, kendimizi mutlu hissettiğimiz sürece de insanca yaşadığımızın farkında oluyoruz. Zaman geçim zamanı, zaman mesuliyetini taşıdığımız insanların geçimlerini temin etme zamanı. Zaman işçinin, emekçinin, alın teri ve hak sahiplerinin hatırlanma zamanı değil mi?

Ülkemizde milyonlarca insanın bir lokma ekmek için ne kadar ağır şartlarda çalıştığını anımsayacak olursak emeğin kutsallığına saygımızda bir o kadar artar. Can güvenliğini ve iş sağlığını bile hiçe sayan işçilerimizin yarın alanlarda karşılaşacağı muameleler, umarım geçmiş yıllarda ki olmaz. Umarım işçi kardeşlerimiz, şarkılarla, türkülerle, halaylarla alanlarda günlerini gün edebilsinler.

Ben 1 Mayıs’a siyasetin bulaşmasını da kabul etmeyenlerdenim. Emekçinin bütün hak gasplarını siyasetçiler yaptıklarına göre o halde en son bu işe de bulaşacak olanların siyasetçiler olması gerektiği inancındayım. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, sağcısı, solcusu, dincisi, dinsizi kim olursa olsun ellerini 1 Mayıs’tan çekmelerini arzu ediyorum. Olması gereken de bu değil midir zaten.

İşçinin refah payını yükseltemeyen, alın terinin hakkını hak ettiği ölçüde veremeyen, bir lokma ekmeğin kadrini, kıymetini bilemeyen, anlamayan hiçbir siyasetçinin de alanlarda olması taraftarı değilim. Yarın herkes kendilerini hak ettikleri yerde tutsunlar. Alanları işçi kardeşlerimize bırakalım. Dilerim dev aynasını kapıp ta yarın alanların yolunu tutanlardan olmazlar.

Terin tadını, tuzunu, kokusunu bilmeyenler, alanlardan uzak dursun. O ter insan bedeninin 365 damarında dolaşan kan sayesinde alnımızın ortasından yüzümüze doğru şırıl şırıl akmaktadır. 1 Mayıs’a her ne kadar kutlama dense de, ben ekmek kavgası mücadelesinde şehit olan kardeşlerimizi, gazilerimizi hatırlama günü diyenlerdenim.

Yarın 1 Mayıs. Bayram tadında, şarkılarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, şenlik ve pikniklerimizle yarın alanlar bizim olsun. Bayramımıza, sevincimize, hatıralarımıza, üzüntülerimize, talep ve beklentilerimize ortak olanlar misafirimiz olsun. Gayrısı gölge etmesin başka ihsan istemez. Haydi kardeşlerim, bugün gün bizim, bugün alanlar da bizim olsun…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları