HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MÜJDELER OLSUN, 6 AYA İNİYOR!

29 Mayıs 2019 Çarşamba Saat: 11:00

Türklüğün var oluşandan günümüze kadar gelmiş geçmiş bütün dönemlerde asker ocağı, peygamber ocağı diye nitelendirdiğimiz ulvi ve kutsi bu vatan borcumuzda hizmet süresi 6 aya kadar iniyor. Tam profesyonel bir orduya sahip olamadığımız bu süreçte bedelli, bedelsiz askerlik hizmet süresinin neden bu denli kısa tutulmasına aklım sırrım ermiyor doğrusu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kuruluşundan bu yana her daim iç ve dış mihrakların tehdidi altında kalmaya devam ederken, seçimleri bile “BEKA” sorunu haline çevirdiğimiz süreçte, askerlik 6 aya iniyor. Anlayabilene, çözebilene de aşk olsun.

İşin teknik, lojistik, stratejik vs gibi konularını ben pek anlamam ama askerde acemiliğin bile 3 ayda zor çıktığı bir sistemde buyurun askerlik altı aya iniyor. En uzun savaşların bile 4-5 yıl sürdüğü yaşadığımız kürede, 40 yılı aşkın sürede bitiremediğimiz ve kurtulamadığımız terör belasına karşı (kararlılıkla) sürdürdüğümüz ve sürdürmeye devam ettiğimiz günümüzde askerlik 6 aya iniyor.

Ayaklarında ki çarıklarla 36 ay askerlik yapan neslimizi düşündükçe, 22 ay, 18 ay askerlik yapan kuşağı düşündükçe günümüzde 12 ay askerlik yapan yeni nesli düşündükçe günümüz Mehmetçiği 6 ayda ne kadar muvaffak ve muzaffer olur şimdi onu düşünüyorum.

Bedelli askerliğin devletin rant (gelir) kapısı haline gelmesine de bir şey demiyorum. Parası olan babayiğit bastırıyor parayı bir ayda kurtarıyor kendini. Parası olanın vatan, millet, Sakarya neyine ki zaten. Eminim bu konuda şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur.

Emekli olurken bile askerlik hizmetini paraya çevirerek gün tamamlayan hükümet, Mehmetçiğin sırtından az para da kazanmıyor yani değil mi? 18 ay askerlik yapan biri emeklilikte yaklaşık 12 bin lira para ödemek zorunda kaldığını da biliyor muydunuz? Şimdi altı aydan fazla askerlik hizmeti yapan bu Mehmetçiğin fazla hizmet sürelerini bir bedel karşılığında geri ödemeyi de düşünüyor mu acaba hükümetimiz.

Şimdi hizmet süreleri konusunda, alınan bedeller karşılığında, o günün şartları, bugünün şartları diye bir savunmayı da ben kabul etmem arkadaş. Ben emekli olurken, hizmet sürem primden sayılmayıp, bedel alınıyorsa, şimdi 6 ayın üzerinde ki her fazla gün ve aylarım içinde bir bedel istemek hakkımız değil mi?

Beka sorunu, demokrasi tehdidi, iradenin ablukaya alındığı iddialarıyla seçim sloganları ile yatak, yorgan İstanbul’a hücum eden iktidar ve muhalefetin kanaat önderleri ne diyor acaba bu işe. Bakıyorum da bu hususta gıkları dahi çıkmıyor. Neden çıksın ki, asker ocağı, peygamber ocağı da iyi bir gelir kapısı haline gelmiş, siyasinin sesi çıkar mı yani? Benim ki de soru işte. Bin bir tehdit altında yaşadığımız Anadolu’muz da müjdeler olsun Türkiye’m, askerlik 6 aya iniyor.    

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları