HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İMAMOĞLU, ORDU’YA GELİYOR!

3 Haziran 2019 Pazartesi Saat: 09:38

Türk siyasetine yeni bir çehre, yeni bir dil, yeni bir yüz ve yeni bir anlayış kazandıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramının ikinci gününde saat 18.30’da Cumhuriyet meydanında Ordululara hitap edecek.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde İstanbul’da ipi göğüsleyen ancak 250 sayfalık gerekçe ile ama haklı ama haksız mazbatası elinden alınan İmamoğlu, Bayramda rotayı Anadolu’ya, Karadeniz’e çevirdi. Anadolu’nun Orta ve Doğu Karadeniz’inin kalbi olan Ordu’da, İmamoğlu’nun vereceği mesajlar da çok önem taşıyor.

Tez vakitte yıldızı birden parlayan, öyle ki daha şimdiden CHP’nin yeni veliahdı gibi lanse edilen İmamoğlu’nun, Ordu’nun yanı sıra Trabzon ve Giresun illerinde de vereceği mesajlar elbette çok önem teşkil ediyor.  

Biz yine Ordu’ya dönelim. Ordu’da vereceği mesajlar Karadeniz’i hem de iç ve doğu ve güneydoğu Anadolu’yu da yakından ilgilendirecektir bana göre. Çünkü, dikkat ederseniz İmamoğlu, küskünlerin, dargınların, birlik ve beraberliğin tesisi edildiği kutsal bayramlarda rotayı AK Partinin hakim olduğu bölgelere çevirmesi de ayrı bir anlam ve önem kazanıyor.

Mesela Ordu’da 2002 yılından bu yana hemen bütün seçimlerde AK Parti seçmenden istediğini fazlasıyla aldı. AK Parti, Ordu’da seçmene yer yer CHP ve şu an ki ittifakı MHP’ye bile neredeyse hiç hak tanıttırmadı. 17 yıldır bu geleneği Ordu’da sürdürmek her siyasi partinin harcı da değildi. Ama bunu AK Parti bir şekilde seçmeni avsunlayarak başardı.

Kozlar bu kez 2019’un Mahalli İdareler seçimlerinde paylaşılıyor. Seçimin kazananı, kaybedeni de belli aslında. Seçim bitti mi? Hayır. 82 milyonun kaderi 10 milyon seçmenin elinde. İstanbul bitmeden Türkiye’de seçimde bitmez. Çünkü İstanbul’u kazanmak bütün Türkiye’yi kazanmak demektir. Çünkü İstanbul demek 72 türlü millet tebaasının gelmişi, geçmişi ve geleceği demektir. İşte bu yüzden ve sayacağımız onlarca neden yüzünden İstanbul bu kadar önemli.

Peki, Cumhur İttifakının mihmandarları bayramda mitili İstanbul’a sererken, İmamoğlu neden rotayı Anadolu’ya çevirdi ve Karadeniz’e yelken açtı. Çünkü bana göre buralarda 17 yıldır AK Parti’ye her seçimde güven üstüne güven tazeleyen seçmene verilecek mesajlar acaba ne olabilir? Neler diyecek? Neler vaat edecek ve nasıl ikna edebilecek? Ve istediğini alıp gidebilecek mi?

Anadolu ve Karadeniz çıkarmasının İstanbul seçimlerine etkisi ve tesiri olabilir mi? Olur mu? İşte bunu da Karadeniz’de ki meydanlarda ve ardından da 23 Haziran’da çok daha net görmüş olacağız. Ben şimdiden ev sahibi olarak hoş geldin İmamoğlu diyor ve 23 Haziran’ı bekliyorum.

23 Haziran’da kazanan kim olursa olsun, kazanan Türkiye olsun…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları