HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BİR YERE KADAR!

8 Haziran 2019 Cumartesi Saat: 11:20

Türk siyasetinde dönem dönem karşımıza çıkar şu seviye meselesi. Siyasi parti liderleri, milletvekilleri veya vekil adayları, belediye başkanları veya adayları oy devşirme, kazanma hırsı aşkına peyder pey ağızlarından çıkanı maalesef kulakları duymaz.

Bazen bunu bilinçli yaparlar. Yani önceden hazırlanan bir kurgu üzerinden halk diliyle sandığın yolunu tutarlar bazen de yaşanan her ne ise o an ki atmosfer içerisine kapılarak sonuçlarına razı olurlar. Yani bir nevi istemeden, kazara düştükleri durum karşısında seviyenin düşmesi de kaçınılmaz oluyor.

Bir de seçmende yeniden hortlayan küskünlük, kırgınlık ve hesap sorma modası çıktı karşımıza. Liderler geçmişte olduğu gibi bu dönem küskünlük, kırgınlık dönemi değil deseler de, son sözü yine seçmen sandıkta söylüyor. Seçmenin küskünlüğünün, kırgınlığının ve hesap sorma zamanının ne şekilde cereyan edeceğini de bu kez 15 gün sonra 23 Haziran’da, İstanbul seçimlerinde göreceğiz.

Görüyoruz ki, siyasi parti lider ve kanaat önderleri, seçimde ki adaylar, o kadar endişeli ve o kadar panik atak bir hal içerisine girmişler ki, bu kez artık kendisine çeki düzen vermiş, ne yapacağından kararlı ve emin seçmenin karşısında her gün ne diyecekleri ve ne yapacaklarını şaşırır bir rotaya girmişler.

Bu endişenin, bu paniğin tek bir gerçeği var ki, o da ya seçmen dur arkadaş artık yeter, artık bu son ve artık bir yere kadar derse halimiz nece olur? Seçmen der mi? Demez mi? Bu kez seçmene güven olunur mu? Olunmaz mı? Seçmen bildiğini okursa sonuç ne olur? Soruları yürekleri ağıza yeterince getirmeye yetiyor.

İşte siyasetin yol aldığı bu mesafede eğer çamur at izi kalsın mantığı yürütülür ise külliyen kayıp çamur atanın hanesine yazılır bilesiniz istedim. Geçmişte bunun örneğini çok gördük. Şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum. Seçmen gerçekten artık bilinçli bir seçmen olmaktan çok daha ileri mesafe kat ederek iftira ile eleştiriyi de çok iyi ayırabilecek bir durumdadır.

Dikkat edin beyler dikkat! Dikkat edin ki, seçmen “Bir yere kadar” demesin. Şimdi oturun kalkın, cümbür cemaat bunun için dua edin. Seçmen bu üç kelimeyi hangi taraf için derse o taraf gidip siyaset çöplüğünde kendisine yer arasın. Benden söylemesi.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları