HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ORDULU İŞADAMLARINA ÇAĞRIMDIR!

9 Temmuz 2019 Salı Saat: 08:08

İlimizde çeşit çeşit İşadamları dernekleri mevcut olmasına rağmen istihdam konusunda pek atak olmadıklarını da biliyoruz. Ya Ordu’yu istihdam yaratılacak bir şehir görmüyorlar ya da paralarını riske atmak istemiyorlar. Çünkü yıllardır faal durumda olan bu işadamları derneklerimizden henüz elle tutulur, gözle görülür bir yatırım ve istihdam atağı henüz görmedik.

Yaptığım bir araştırma sonucu müthiş bir istihdam ayağı keşfettim. Şimdi buradan bütün Ordulu işadamlarına çağrıda bulunuyorum. Beyler, Ordu’da huzurevi açığımız var. Hem de ciddi manada bir açık bu. Bakın İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bütün büyükşehirlerde özel huzurevleri veya özel bakım merkezleri mevcut.

Ordu’da biri devlet, ikisi özel olmak üzere özelin biri de engelliler için toplam üç tane huzurevi veya bakım merkezi var. Bunlara Ünye ve Fatsa’yı da ilave edersek, 770 bin nüfusluk Ordu’da maalesef ihtiyaca tam cevap veremiyorlar. Çünkü kapasiteler dolu, müracaatlar ise ya bekletiliyor ya da başka illere yönlendiriliyor.

Diğer büyükşehirleri incelediğimde bu alanda önemli bir sektör ve Pazar payı açılmış. Ancak bu Pazar ve sektör Ordu’da ya kimsenin aklına gelmemiş ya da kimse bu sektöre girmek istemiyor. Valla bana kalırsa inşaat ve sağlık sektörü başta olmak üzere yan sektörlerde dahil olunursa kimse bu işten zararlı çıkmaz.

Alın size yepyeni sıfır kilometre bir hizmet ve istihdam alanı. Bu işten zarar eden olursa da aklına şaşarım. Halen huzurevlerine taleplerin ciddi bir sayıya ulaştığını da bir kez daha hatırlatarak bu sektöre girmek isteyenlere de Büyükşehir’in katkı sağlayacağına inanıyorum. Genci, yaşlısı bütün işadamları, haydi Ordu “HUZUR” istiyor beyler huzur…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları