HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İŞLERİNE GELİRSE…

16 Temmuz 2019 Salı Saat: 08:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam yapılan MKYK toplantısında "Suriyelileri ülkelerini dönmeleri için teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri sınır dışı edeceğiz" dediği iddia edildi.

Bunun üzerine Başkan Erdoğan “Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak zorundaydık. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Ama bu konuda yeni adımlarımız olacak. Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Bu açıklamanın ardından Suriyelilerden sadece sağlık alanında değil, eğitim ulaşım vs gibi bazı kalemlerden de katkı payı alınması kanaatinde olduğumu belirtmek istedim. Bakınız bir Suriyelinin, Türkiye’ye maliyeti aylık yaklaşık 2 bin 500 Lirayı buluyor. Benim emeklim aylık Bin 100 Lirayla hemen her alanda katkı payı ödüyorsa Suriyelilerde ödesin o zaman.

Türkiye’de ki mülteci sayıları 6 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bunların aylık bize külfetlerini hesap makinelerine sığdırmamız mümkün bile değil. Türkiye bu ekonomik darboğazda hiç vakit kaybetmeden Suriye’de temizlediği yerlere hemen Suriyelileri göndermesi gerekir. Bunun için teşviğe falan da gerek yok. Taş yerinde ağırdır. Güvenliği sağlanan bölgelere hemen mülteciler gönderilmeli diye düşünüyorum.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere Güneydoğu’da bazı illerde vatandaşlarımızın yaşadıkları korku ve tedirginlikleri burada yazmaya gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Kendi memleketimizde öyle ki resmen kendimize yabancı olduğumuz yerler var. Adamlar Hatay’da başkaldırmış, minnet ve şükran duyacakları yerde bağdakileri kovma cesaretini çoktan göstermeye başlamışlar bile.

Yine bazı şehirlerde ve İstanbul’un bazı semtlerinde akşam 9’dan sonra dışarı çıkmakta mangal gibi yürek ister. Buralarda her yerde arap tabelaları, iş yeri işgalleri, çeteleşmeler almış başını gidiyor. Bence merhametten maraz doğmadan Türkiye biraz değil epeyce bir bu mülteci konusunda tasarrufa gitmelidir. Kalan mültecilerden de istifade ettikleri her kalemde ödemek zorunda olacakları katkı payları da alınmalıdır.

İşlerine gelirse…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları