HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ADAM GİBİ ADAM

28 Ağustos 2019 Çarşamba Saat: 10:11

10 Aylıkken ve 23 yaşında dul kalan bir annenin oğlu o. Eğitimin, ilim irfanın idrakine vardığı zaman kendisinin tek kurtuluşunun okumakta olduğunu anlayan ve öylede yapan bir adam o. Ahlak ve hukuk erdemliliğini aynı kefeye koyduğunda önce ahlak tarafının ağır bastığı bir zihniyeti hak yolunda düşürmeyen adam o.

Eğitim seviyesinde en üst mertebeye kadar ulaşan bugün Profesör ünvanına sahip olan, mesleki kariyerinde binlerce öğrenci, binlerce yönetici, binlerce akademisyene rehber olan, yol arkadaşı olan bir adam o.

Yine dişiyle, tırnağıyla bugünlere kadar ilahi adalet yolunda yaşadığı ilin üniversitesine bir de İlahiyat Fakültesi kazanımı noktasında ön ayak olan bir adam o. İlahiyatçı kimliği ile onlarca araştırma, onlarca çalışma ve onlarca kitap çıkaran yine o.

Liyakattan, ahlaktan, etik değerlerden ödün vermeyen toplumsal sağduyu ve kamusal alanda farkındalık yaratmada lider, yaptıklarıyla doğru ve objektif olma ilkesine sahip olan bir adam o.

O adam şimdi Ordu Üniversitesi (ODÜ) rektörü. Son rektör seçimlerinde 37 aday içerisinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Ordu Üniversitesine yani yaşadığı il sayesinde elde ettiği kazanımlarıyla hizmet yolunda bu şehre hizmet borcunu ödemeye gelen adam o.

Yaptığı iş aynasıdır kişinin derler ya, ben bugüne kadar yaptıklarıyla ve bundan sonra da yapacaklarıyla ve yapacağına da tam güvendiğim, güvenimi boşa çıkarmayacağına inandığım adam gibi adam o. İlahiyatçı kimliği ile atamasına tepki gösterenleri de hayal kırıklığına çıkaracağına inandığım hiç kimsenin adamı olmayan adam o.

Sen hoş geldin Prof. Dr. Ali Akdoğan. Rektörlük ne de güzel yakıştı sana. Madem hizmet yolunda borcunu ödemeye geldin. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Rabbim seni mahcup ve utandırmasın. Sen hoş geldin adam gibi adam Kökenli’li Ali Akdoğan.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları