HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU ŞEHRİN ABİSİNE!

2 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 07:04

“Ben bu şehrin abisiyim dolayısıyla her şeyden haberdar olmalıyım” diyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, 52 yıllık sevdamızın hatrına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eskisi, yenisi, altınıydı, güzeliydi, o suydu, bu suydu bilmem anlamam etmem ben.

Ben spor aşkına, futbol aşkına yalnız milli takımımızı birde Ordumuzu ve Ordusporumuzu tanır bilirim. 1967 yılında kurulan şanlı Ordusporumuzu, bugünlere getirenlerinde Allah, boyunlarını koltuklarının altında bıraksın demekten de kendimi geri alamıyorum. Şimdi birleşme sağlanır mı? Sağlanmaz mı? Kim ölür? Kim kalır? Bilinmez ama görünen köyde klavuz istemiyor be abi.

Son gittiğim Yeniorduspor basın toplantısında kulüp başkanı Temel Aşar, hem kendi ağladı hem de biz basın mensuplarının gözlerini yaşarttı. Cepte beş kuruş para yok. SGK’sıydı, TFF’siydi, yarın öbür gün, Elektriği, suyu, yiyeceği, içeceğiydi, deplasman giderleriydi vs vs bunlar hep karşımıza çıkacak. Geçen hafta Vali yardımcı olmuş, bu hafta sen olursun abi, ondan sonra işte ondan sonrası karanlık be abi.

Bu şehrin has abisi, güler yüzlü, babacan abisi, ben derim ki taşıma su ile değirmen dönmez. Aç ayı da oynamaz. Bu işe kesin bir çözüm bulursan ancak sen bulursun. 25 futbolcu aylık 2 bin 500 Lira maaş alacak. Bu da aylık toplam da 62 bin 500 Liraya gelir. Hocasıydı, malzemecisiydi, telefonu, elektriği, suyu derken bu rakam 85-90 bin lirayı bulur diye tahmin ediyorum.

Bilet fiyatlarından elde edilecek gelir de ayda 2 defa kendi sahasında maç oynasa bu masraflar kafa kafaya ya çıkar ya çıkmaz. Diğer genel gider kalemlerini de hesaba katarsak aylık maç gelirleri de bu giderlerin altında kalır diye tahmin ediyorum. İşte bu giderlerin altında kalmamak içinde bir kampanya başlatmanın yerinde olacağına inanıyorum be abi.

Nasıl mı? Örneğin Orbel’in elde ettiği otopark gelirlerinden aylık yüzde 1, teleferik gelirlerinden aylık yüzde 1, kültür, sanat, sinema ve tiyatro gelirlerinden aylık yüzde 1, OSKİ su gelirlerinden aylık yüzde 1, Emlak vergisi, Çöp ve Çevre Temizlik Vergisi gelirlerinden aylık yüzde 1, irili ufaklı toplamda aylık yüzde 5 ila 7 arasında bir bağış toplarsan bu takım ayağa kalkar be abi. Bunu yapsa yapsa bir tek sen yaparsın be abi.

Abi birde şu Borsa ve Ticaret Odası Başkanlarımız da seni çok severler bilirim. Senin ricanı da kırmazlar. Borsaya kayıtlı tüccar ve manavlardan aylık yüzde 1, Ticaret Odasına kayıtlı bütün meslek gruplarında ki işadamlarımızdan aylık yüzde 1, Oda ve Borsa toplayıp kaynak olarak aktarsa diyorum. Unuttum zannetmesinler bak abi, turizm sektörü de can atıyor. Oda gelirlerinden, yiyecek, içecek gelirlerinden onlarda çorbada tuzumuz olsun diyorlar be abi.

Halcısı, manavcısı, AVM’leri, tekstili mekstili, sanayicisi, gördün mü bak abi, az daha zorlarsak yüzde 10’u yakalayacağız. Hadi be abi, bu işi yaparsa sen yaparsın. Gel, 2 milyon taraftarın bükülen boynu yerine gelsin. Boynumuzu bükenlere ibret olsun. 2 milyon taraftarın gönlünü almak ve kazanmak ne demektir sen bilirsin.

Fazla başını ağrıtmadan hadi bu yukarıda saydıklarımın hepsini de es geçiyorum abi. Bu işi Vilayet (Valilik) eliyle de bir araya gelerek Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızı da yanınıza alarak başlangıçta 5 bin tane (Tanesi Bin Liradan satılacak) kapalı ve protokol tribüne kombine bilet basıp bu biletleri de emri vaki ileri gelenlere satarsanız, sırf sadece bunu çözerseniz yukarıda ki yazdıklarımı da unut gitsin be abi.

Yerim gözünün yağını, müjdeni bekliyorum, sırf kombineden elde edilecek gelirle bu takım sezonu kapatır be abi.  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları