HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

DEPREM

7 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 10:03

17 Ağustos 1999 tarihi Gölcük depreminin ardından tam koca 20 yıl geçti. Mega kent İstanbul’da 16 milyonun yaşadığı kent maalesef yine depreme hazır olmadığını bir kez daha gösterdi.

5.8 lik gibi yüksek şiddette ki depremde can kaybı yaşanmazken maddi hasara yol açtı. Okullarda, hastanelerde, binalarda hasarlar meydana geldi. Ancak geçen yıl zarfında İstanbul için görüldü ki, ne okullarda, ne hastanelerde ne de binalarda hiçbir güçlendirme çalışması yapılmamış.

Yani vay halimize demek ki İstanbul’da daha büyük bir depremde hasar meydana gelecek ve daha çok can kaybı olacak. Daha fazla zaman kaybedilmeden bir an önce hasarlı bina ve kurumları güçlendirmek gerektiği kanaatindeyim.

Gelelim GSM şirketlerine. Depremin hemen akabinde hepsi de sınıfta kaldı. İstanbul’da meydana gelen depremde GSM şirketlerinin de depreme hazır olmadığını gördük. Hatlar geçici bir süre hizmet veremedi. Hatlar çöktü ve mağdur olan vatandaşlar yine yakınlarına ulaşamadı. Yakınlarına ulaşamayan vatandaşları isyanı ise hala kulaklarımızda çınlıyor.

Çok sayıda kullanıcı telefonlarını kullanamazken yakınlarıyla sosyal medya aracılığıyla ulaşmaya çalıştılar. Ya internet kullanmayan veya kullanamayanlar bu durumda ne yapacak?  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları