HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ARKEOLOJİ MÜZESİ NE OLDU?

7 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 10:04

Ordu’da bir önce ki vali İrfan Balkanlıoğlu zamanında dillendirilen ve gündeme getirilen Arkeoloji Müzesi çalışmalarının Vali Seddar Yavuz tarafından da sürdürülmesi geçtiğimiz yıllarda bizlerde heyecan yaratmıştı.

Geçen yılda yapılan açıklamalarda Ordu Modern Arkeoloji Müzesi, Çağdaş müzecilik anlayışına uygun sergileme, depo ve sosyal alanların yer alacağı Ordu Müzesi, Altınordu'da 7 bin 590 metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilecek ve 6 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacağı söylenilmişti.

Ordu’nun en büyük konferans salonuna da ev sahipliği yapacak olan yeni müze, 2 bin metrekare sergileme alanı, bin metrekare kütüphane, 600 metrekare depo alanı, 400 metrekare dinlenme, yeme içme alanları ile çocuk eğitim atölyeleri, geçici sergi salonu, canlandırma alanları, atölyeler, laboratuvar ve idari birimleri barındıracaktı.

O günün heyecanı ile spor yapılarının hemen yanında, yeşil alanı, deniz manzarası, gerekli bütün kentsel donatılara yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile ziyaretçilerin ilk durağı olacak müze, vatandaşların vazgeçilmezi haline gelmesi hedefleniyordu. Bizlerde o gün bugündür heyecanla beklemeye devam ediyoruz.

Yer altından gün ışığına kavuşan arkeolojik zenginlikleri her geçen gün biraz daha artan Ordu, deniz manzarası ve merkezi konumuyla cazibe merkezine dönüşecekti. Şimdi merak ediyor ve soruyorum. Yaklaşık 4 bin 500 tane arkeolojik eseri olan Ordu ili, yeni arkeoloji müzesine ne zaman kavuşacak?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları