HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YASAL TAKİP!

11 Ekim 2019 Cuma Saat: 09:19

Türkiye genelinde yaklaşık 9 milyon kişi icra dairelerinde yasal takip altında bulunuyor. Memuru, işçisi, emeklisi, esnafı hemen herkes bu mağduriyetin esaretinden maalesef kurtulamıyor.

Öyle ki, yasal takibe düşenler hiçbir bankadan bırakın kredi kullanmayı emekli olanlar maaş avansı bile alamıyorlar. Yani insanlar hak ettikleri maaştan ay ortalarında avans dahi kullanamıyorlar. BDDK’nın, Merkez Bankasının mevcut katı kuralları vatandaşın belini iki büklüm ediyor.

Ordu’da ise icra dosyaları malum havalarda uçuyor. Yaklaşık 180 bin dosya içerisinde 3/2 lik oranın yasal takip olduğunu biliyor muydunuz? Bu sayıyı en çok ta emekliler ve esnaflar teşkil ediyor. Şöyle düşünecek olursak Türkiye’de her 10 kişiden biri yasal takipte, Ordu’da da her 5 kişiden birisi yasal takipte bulunuyor.

Durumun vahameti ve ciddiyetinin ne kadar önemli olduğu gözler önünde değil mi? Buradan ilimiz milletvekilleri de başta olmak üzere bütün milletvekillerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Meclise bir teklif sunarak bu sorunu derhal çözüme kavuşturmaları gerekiyor. Memur, işçi, emekli, esnafa bir an önce nefes aldırmanın yolları, çareleri aranmalıdır.

Örneğin 10 bin liranın altında ki borçlara yasal takip uygulanmasın. İnsanlar maaşları veya gelirleri oranında kredi kullanabilirlerse bu borçlardan da zaten kurtulmuş olurlar. Bankalar bu konu da hiç esnek davranmıyor. Emekli birisi emekli maaşı aldığı bankadan bile belli oranda kredi kullanamıyor. Neymiş efendim yasal takibi varmış.

Sevsinler sizin takibinizi. Zaten emekli maaşına dokunamıyorsunuz. Adam zaten müşteriniz. Parasını tıkır tıkır kullanıyorsunuz. İyi niyeti ile gelip takip borcunu kredi ile kapatmak istese bile buna da müsaade etmiyorsunuz. Bana göre en doğru çözüm, bir an önce 10 bin veya 5 bin liranın altındaki borçların yasal takipten çıkarılması gerekiyor. Bakalım bu konuda milletvekillerimiz bir başarı sağlaya bilecek mi? Bende bu konunun takipçisiyim…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları