HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

MUCİZE BEKLEMEYİN

16 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 10:17

Kimse mucize beklemesin. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Belediyelerimiz borç batağında çırpınıyor. Yönetenlerin eli kolu bağlı.

Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 1 milyar TL,

Altınordu Belediyesi'nin ise borcu 180 milyon TL'den fazla.

Diğer Belediyelerin durumu da pek iç açıcı değil. Vaziyetin anlaşılması adına örnek vermek gerekirse;  sadece küçük bir ilçe niteliğindeki Çamaş Belediyesinin toplam borcu 8 milyon liradan fazla.

Her ne kadar borç yiğidin kamçısıdır denilse de, durum vahim aslında. Bu iş sadece bizim memleketin sorunu değil. Daha önce Cumhurbaşkanı da açıklamıştı zaten. Ülkemizde borç batağında olmayan hiçbir belediye yok aslında. Halk hizmet bekliyor, kentlerin sorunları dağ gibi. Elde yok, avuçta yok. Belediyeler sadece rutin işleri yapmaya çalışıyor o kadar.

Zaman gelip geçiyor. Bu saatten sonra asıl konu başlığımız ‘’Belediyelerde neden israf var, nasıl önlenir?’’ olmalıdır.

Bu aynı zamanda, ekonomik krizde olduğumuz için tüm kamu harcamalarında ve devlet kurumlarında sorulması gereken önemli bir soru olarak önümüze geliyor.

Kıt kaynakların doğru ve isabetli yatırımlara yönlendirilmesi gerek. Bunun için ekonomist olmaya gerek yok. Herkes şunun farkında; bu ekonomik krizin temellerinden biri de, belediyelerin ve hükümetin ağır derecede yaptığı israftan kaynaklanıyor.

Seçildikten sonra bir sonraki seçimi kazanmanın formülünü arayan politikacılar ve ekiplerinden çok çekti bu millet. Olur, olmaz her şeye ‘’Mega Proje’’ adı altında harcanan devasa çılgın paralar nedeniyle her tarafta inanılmaz bir israf var. Elbette ki ülkeye yatırım yapılmalı, buna kimse karşı çıkmaz. Ama yatırımların doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. 

Zararın neresinden dönülürse kardır.

Evet, gerçek acı ama yüklü bir borcumuz var. Bu kadar borç nasıl yapılmış, nelere harcanmış, kimlerin cebi dolmuş bilmiyorum. Lakin akıllı davranmak, bundan sonra halkın cebinden vergi olarak çıkan paraların dikkatli harcanması gerekmektedir. Ki; ekonomik olarak düze çıkana kadar, tünelin ucundaki ışığı görmeden bu savurgan politikaya dur demek lazım. Yoksa gidişat iyi değil.

***

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, açık açık ifade ediyor zaten. Öyle ütopik vaatlerde bulunmuyor dikkat ettiyseniz. Son toplantısında insan yaşamına, konforuna etki eden, olmazsa olmaz üç önemli konuda çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Yol, su ve elektrik…

2019 yılındayız. En önemli insani ihtiyaçlarımız halen yol, su, elektrik sorun olmaya devam ediyorsa gerisini varın siz düşünün. Lakin kızmayın başkana yazıktır. Bundan öncekiler ne yapmış o koltukta, biraz onu düşünün bence.

Gerçeğin fotoğrafını yansıtıyor başkan…

Olmayacak hayaller kurmayın,

Bu şartlarda benden fazla bir şey beklemeyin,

Beş yılın sonunda pek bir şey değişmeyecek diyor…

Daha ne söylesin arkadaş. Lafın tamamı kime söylenir bilirsiniz. Hiç olmazsa yalan söylemiyor, aldatmıyor, türbinlere oynamıyor…

 

Acı ama gerçek bu maalesef…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları