HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

YILAN HİKÂYESİ

23 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 08:45

Tıbbın sembolüdür yılan. Neden yılan uzun hikâye. Ben bizim hikâyeden bahsedeceğim.  Şöyle başladı bizim hikâyemiz.  “Sağlık Bakanlığı tarafından yeri ve projesi hazır olan 400 yataklı Ordu Devlet Hastanesi yeni inşaatı projesini iptal edildi. Yerine 800 yataklı şehir hastanesi yapılması için çalışma başlatıldı.”

Derken akabinde, “Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüs alanında yapılması planlanan 76 dönümlük şehir hastanesi arazisi yetersiz bulundu.”

Sonra şöyle devam etti. “Bunun üzerine gözler Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen botanik parkına çevrildi. Sağlık Bakanlığı şehir hastanesinin buraya yapılması yönünde talepte bulundu.”

“Ve  Ordu'da yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz'in tek botanik parkı, 800 yataklı şehir hastanesine tahsis edilerek sökülmeye başlandı. “

Sonra sonra neler oldu…”AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Şehir Hastanesi projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.”

Kısa bir süre sonra… “Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ordu Şehir Hastanesi projesine ilişkin "2020 yılı sonunda veya 2021 yılının başlarında inşallah hastanemize kavuşuruz. Ordu Şehir Hastanesi 900 yataklı olacak ve son teknolojiyle donatılacak. Ordu'muza hayırlı, uğurlu olsun." dedi.” 

Ama “Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı.

Hikâyenin sonu merakla beklenirken, “AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Şehir Hastanesi için çalışmalar planlandığı gibi devam etmekte olup, daha önce belirlenen Altınordu Eskipazar mevkisinde inşa edilecek. “ dedi.

Çuvalla para döküp yaptığımız, sonrasında yıktığımız hikâyeye konu o yerde, geçtiğimiz aylarda,  kimi üretici harman yeri olarak fındık kurutuyordu. Bugünlerde büyükbaş hayvan otlarken gördüğümüzde oluyor.

Herkes bir şeyler söylüyor. Süreç uzadıkça uzuyor. Vatandaş hastanelerde derdine derman arıyor. Ne çalışanlar, ne de vatandaş memnun değil.

Hikâye uzadıkça uzuyor. Mevcut hastanelerde bir iyileştirme ve yatırım yapılamıyor bu yüzden.

Lakin hikâyenin sonu bilinmiyor.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları