HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Recep Aydın

Recep Aydın

MURAT HAZİNEDAR İLE SOHBET

23 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 08:49

Geçen hafta Cuma günü öğleden sonra Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı aradım, ofisinde buluştuk. Şişli de bir binanın 7.katında bulunan avukatlık ofisini İstanbul’u malum iyi bilmeyen ben zorlanarak buldum.

Murat Hazinedar’ın sıcak karşılaması, yanında bulunan eskiden Ordu’da gazetecilik yapan arkadaşımız Mürvet’i de görmek ayrıca beni memnun etti. Hemen çalışma ofisine geçtik. Kafamda öyle sorular var ki, hemen odaya geçmek ve ardı ardına sorularımı sormak istiyordum. Ayrıca da zamanım çok kısa olduğu için de uçağa gitmem gerekiyor.

 Murat beyin buyurmasının ardından ofise geçiyoruz. Yardımcısı çay, kahve ne alırsınız diyor aklımdaki sorulardan kimseyi duyacak halde değilim. İkinci kez soruluyor çay diyorum. Hal, hatır, sağlık, sıhhat, Ordu, derken hemen kısa yoldan ilk sorumu kendisine sordum. Murat bey Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldınız. Hakkınızda bir dava var mıdır dedim. Hakkındaki iddialara ilişkin henüz açılmış bir dava olmadığını bilakis kendisinin açtığı bir davanın olduğunu söyledi. Araya girdim yurtdışı yasağınız var. Hiç mi ifade vermediniz? Hiç mi dava açılmadı? Hakkınız da dedim. Hayır dedi ve hakkımda dava açılmamıştır. Böyle olduğu halde halen yurtdışı yasağımda devam ediyor. Ben de anlamış değilim cevabı ve sitemleri, kimse sormuyor ne oluyor ne bitiyor ben de bilmiyorum.

Hemen soruyorum, partilileriniz ve siyasi düşüncenizdeki gazeteler kimse sormuyor mu cidden dedim. Kafasıyla tasdikleyerek, hiç kimse, kaldı ki 2016 yılında, Parti Meclisi Üyesi Aykut Erdoğdu, Parti Meclisi Toplantısı öncesi disipline sevk edilmemin gerektiğine dair bir belge hazırlamış, toplantıda bunu gündeme getirerek 43 Parti Meclis Üyemize imzalatmış, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyelerince disipline sevkim gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkan bir partiyi çok zor duruma düşürecek bu belgeye derhal müdahale ederek dikkate alınmamasını sağladı.

Benden de bu konunun üzerine gitmememi istedi(bana değil bir partinin kendisine çok zarar verecek olan belgenin). Ben de kırmadım kendisini, zaten sonraki süreçte de Yerel Yönetimlerden sorumlu Ordulu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un kendisine giderek bu açılışa gitmemesi konusunda telkinine rağmen, Genel Başkan, rahmetli annem Ecz. İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun bizzat açılışına gelerek bir duruş sergilemiştir. Hemen yardımcısı parti meclisinin hazırladığı disipline sevkinin istendiği belgeyi bana getiriyor.

Yaklaşık 11 sorunun sorulduğu belgede sorulan sorunun bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum: 1 Mayıs gösterisi sırasında orantısız güç kullanarak partilerimizin yaralanması ve tutuklanmasına neden olan polislerin tebrik edilmesi, burada Murat Hazinedar’ın attığı twit dosyaya iliştirilmiş (Senin de işçi bayramın kutlu olsun kahraman Türk polisi) ifadesi sorulan sorular arasında ki, bana çok manidar geldi.

Bu belgenin sonunda ise Murat Hazinedar’ın disiplin kuruluna sevki isteniyor. Şaşkınım ve gerçekten mi diyeceğim. Ancak yazılı imzalı metin ortada yutkunuyorum. Ne kadar oldu görevden alınmanız diyorum. 1 sene 10 ay, neredeyse 2 sene diyor. Hakkımda soruşturma açılalı ve yurt dışı çıkış yasağı koyulalı ise 3 yıl 23 ay. Halen hakkımda görevimden uzaklaştırılmama konu edilen iddialar ile alakalı açılmış bir dava yok. Kendi açtığın davanın sonuçlanmasından sonra siyasete Murat Hazinedar devam edecek mi? Diye sorduğumda, kesinlikle cevabının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nden mi? diye araya girmeme cevaben yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi tespiti enteresandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti karşıtlığı üzerinden kerhen aldığı oylar ile kortizonla şişirilmiş durumda ve dış gebelik yaşıyor. Şu anda böyle bir siyasi partide tekrar düşünür müyüm, hayır düşünmüyorum.

Türkiye’de aldığı oy oranına göre 1. Olmuş bir belediye başkanıyım ve iktidar beni haksız yere görevden alıyor. Partim arkamda duracakken tehlike görülen ben, bunu fırsat bilinerek onlar da bana saldırıyor. Murat bey kulislerde yeni kurulacak siyasi partilerde adınız geçiyor diye sorduğumda, Hazinedar, şu konuştuklarımızı bir toparlayalım diyerek sorumu geçiştiriyor, ama ben bir iki derken tekrar konuyu aynı yere getiriyorum. Murat Hazinedar ismi yeni kurulacak partilerde geçiyor düşünüyor musun dediğimde şimdi dinleniyorum, işlerimle ilgileniyorum, süreci de tabiî ki takip ediyorum cevabını veriyor.

Tabi cevap gelmeden siyasetle ilgili Murat Hazinedar’ın bir tespitini söylemeden geçemeyeceğim. İktidar, benimle uğraşarak potansiyel bir İstanbul Belediye Başkanı Adayını bertaraf ettiğini düşündü herhalde ancak İstanbul’u kaybettiler. İstanbul’u bilmeyen ben yoğun trafiği de bildiğim için hemen hızlıca izin isteyip oradan ayrılırken, Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın üzerimde ki Ordu’ya selamını bu vesile ile sizlere de ilettim.

Dolu dolu bir haftayı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıcakla kalın…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları