HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İKİNİZDE HIRSIZSINIZ!

28 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 09:06

Türkiye’nin ve tüm dünyanın gözü Barış Pınarı Harekatında iken ABD Savunma Bakanı Esper’in açıklamaları bana biraz manidar ve çok anlamsız geldi. Rusya ile Birlikte Ortadoğunun ve Suriye’nin en büyük illegal petrol hırsızlarının yaptıkları her açıklama dillerine, boğazlarına dolanıyor.

Pentagon Şefi Mark Esper’in, “petrol sahalarını IŞİD’e karşı korumak için” ABD askerlerinin Suriye’nin doğusunda kalması gerektiğini söylemesi beni hiç mi hiç şaşırtmadı. Suriye’nin topraklarındaki tüm petrol ve diğer yeraltı kaynakların IŞİD’e veya “ABD’nin IŞİD’e karşı muhafızlarına” değil, tamamen Suriye’ye ait olduğunu tüm dünya biliyor bilmesine de, dünya sizin gerçek art niyetlerinizi de biliyor Esper.

Uluslararası hukuk ya da Amerikan kanunları olsun hiçbir yerde, Suriye’deki petrol yataklarını Suriye ve halkından koruma ve savunma gibi ABD askerlerine meşru bir görevmiş gibi lanse ettiremezsin. Ve böyle bir Şam şeytanlığını da kimseye yutturamazsın. Hayvan terli kimse de yutmaz zaten.

Bu yüzden halihazırda Washington’un yaptıkları, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarının işgali ve silahlı kontrol altında tutulması, basitçe söylemek gerekirse, uluslararası bir devlet haydutluğu değil midir? Soruyorum sana Esper.

Senin, Suriye’deki yasadışı faaliyetinin gerçek sebebinin, Washington’un ilan ettiği özgürlük idealleri ve terörle mücadele sloganlarından çok daha uzakta olduğunu da biliyoruz. Rusya Savunma Bakanlığı’nın uzay keşfinin sunduğu görüntüleri hepimiz görmüştük.

Gördük ki, Suriye petrolü, Fırat’ın doğusunda IŞİD bozguna uğratılmadan önce ve sonra aktif olarak ABD askerlerinin güvenli koruması altında üretilip yoğun biçimde benzin tankerleriyle Suriye dışındaki rafinerilere götürülüyordu.

Aynı zamanda Washington, Suriye’ye petrol ürünlerinin teslimine yönelik yaptırım ilan etmişti. Bu yaptırımlar sadece ABD değil diğer ülkelerin şirketlerini de kapsıyordu değil mi Esper.
Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarından benzin tankerleri, ABD askerleri ve ABD özel askeri şirketlerin çalışanlarının koruması altında kaçak yollarla diğer ülkelere götürülüyor. Bu konvoylara saldırı düzenlenmesi durumunda derhal ABD özel hareket ve hava kuvvetleri devre girmiyor muydu? Esper.

Esper, Petrol ihracat sözleşmesine göre, ABD’nin kontrolünde faaliyet gösteren ve sözde Doğu Suriye Özerk İdaresi nezdinde kurulan bir şirket tarafından uygulanan, Suriye petrol kaçakçılığından elde edilen gelir, bu şirketle işbirliği yapan broker firmalar üzerinden ABD özel askeri şirket ve ABD gizli servislerin normal hesaplarına yatıyor mu? Ha ne dersin?

Biliyoruz ki senin ülken Amerika’da, diğer Emperyalist ülke Rusya’da hırsızsınız. Evet siz Ortadoğunun en büyük illegal petrol hırsızlarısınız. İki hırsıza yani size verilen süreler bugün, yarın bitebilir. Unutmayın ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kez Suriye’ye büyük bir pınar coşkusuyla barışı tesis etmeye, hakkı, hakkaniyeti teslim etmeye geldi. Ve o beslediğin terör sıçanlarını yok etme kararlılığımız sende göreceksin Esper.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları