HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

BU NASIL DENETİM?

15 Kasım 2019 Cuma Saat: 08:00

Ordu’da gıda denetimlerinin zaman zaman karşımıza çıkan haberlerle sürdüğünü görüyor ve tanık oluyoruz. Sağlık tabi insan hayatının en önemli faktörüdür, ihmale gelmeyecekte bir husustur. Dolayısıyla yapıldığı zannedilen bu denetimleri görüp veya okuyunca aman işi sıkı tutun ve elden bırakmayın diye içimizden geçirmiyor da değiliz.

Az önce yanlış okumadınız! Yapıldığı zannedilen diye lafa girmiştim. Gıda denetimlerinin sağlıklı yapıldığına siz de inanıyor musunuz? Ben asla inanmıyorum. Bakın size çok açık ve bariz birkaç örnek vereyim. Ordu’da adım başı lokanta, restaurant, çayocağı, kahve, kafeterya, fırın, vs. dolu. Öyle de değil mi?

Şimdi lokanta ve restaurantlardan başlayalım ilk örneğimize! Lahmacun ve pide yapan mekanların mutfaklarına hiç girme şansınız oldu mu? Fırıncıların hamur hazırlama tarafına da girip görme şansınız oldu mu? Denetçiler girip çıkıyor ama gözden kaçan en önemli şeyi görmediklerini biliyor musunuz?

O lahmacunu, pideyi, simidi, ekmeği onlarca unlu mamulü hazırlayıp satışa sunan usta, kalfa ve çırakların bu işleri yaparken eldiven kullanmadıklarını, başlarına bone takmadıklarını ve çoğu yerde de önlük dahi kullanmadıklarını, önlük veya eldiven kullananların da kıyafetlerinin san ki Balkan harbinden çıktığını ben kör gözlerimle görüyorum ama nedense denetçiler görmüyor.

Yediğimiz lahmacun, pide, ekmek vs gibi zaruri temel gıda malzemeleri maalesef çıplak elle hazırlanıp, soframıza, masamıza kadar geliyor. Sözde denetlenmiş haliyle hem de. Bu nasıl denetim? Demekten kendimi alamıyorum.

Bir örnekte yine lokanta ve restaurantlardan vereceğim. Vitrin önlerinde cazır cazır pişirilen tavuk ve et dönerleri biliyorsunuz. Hava yani iklim koşulu ne olursa tamamen muhafazasız, korunaksız şişlere takılıp tam vitrin önünde pişirilen dönerler, köfteler, ciğerler ve balıklar. Midesi kaldıran öyle bir iştahla yiyor ki. Sanki o sokağın, o caddenin, o mahallenin havada uçuşan tozu, toprağı, milyonlarca mikrobu sinmemiş bu yiyeceklere, öyle yiyorlar işte.

Başta zabıtalar olmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü ekiplerinin asli görevleri sanki işportacıları o yana bu yana kaydırmak, ürünlerden numune almak, dilenci peşinde koşmak gibi şartlanmalarına da bir anlam veremiyorum.

Kardeşim, adamlar tırnaklarının içinde ki pislikle, saçının kılıyla hamur yoğuruyor, lahmacun, pide, ekmek, köfte, ciğer, balık yapıyor. Sizde girip çıkıyorsunuz. Söyleyin Allah aşkına şimdi bu nasıl denetim? Bu nasıl uygulama? Nasıl iş yapıyorsunuz? Kendi sağlığınızı düşünmüyorsunuz belli. Milletin sağlığını düşünmek ve korumak için o görevde değil misiniz? Değilseniz neyin peşindesiniz? 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları