HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

DÜKKÂNI KAPATACAK DEĞİLİZ

16 Kasım 2019 Cumartesi Saat: 09:46

Eleştirdik. Bize küstüler. Demediler ki yazılanlar bizim için, bu kentin geleceği, çocuklarımızın yarınları için. Helal olsun yazanlara mücadele edenlere… Aksine düşman oldular bize. Vatan haini, bozguncu, ilan ettiler.

Ne yaptık peki? Bu ülkenin hukuku savunduk. Bu şehrin geleceğini savunduk, insanlarımızın yaşam standartlarını savunduk.. Bozmaya çalıştılar, iftiralar attılar. Ancak bunları yaptılar diye bize küsenler, darılanlar kapılarını kapatanlar var diye tası tarağı toplayıp dükkânı kapatacak değiliz. Aksine üstüne üstüne gideceğiz ta ki anlayana kadar.

Bu şehrin çocuklarıyız. Tabi ki ilk biz konuşacağız. Bizim işimiz için gelipte Kastamonulular konuşacak değil.. İnsanları kullanmakta nedir. Darılmakta nedir?. Hayvanların bile birbirlerini kullanmadığı dünyamızda insanın insanı kullanması kadar ayıp, günah var mıdır acaba?. İnsan eleştiriye kızar mı, doğruları söylemeye kızar mı, alınır mı, gönül koyar mı en kötüsü insanların ekmeğiyle oynar mı.

Biri bizi açıkça eleştirse biz ona teşekkür ederiz bilakis. Kendimizi toparlarız. Hatalarımıza gem vururuz. Ne insanlar görüm kendilerine ihanet eden. Kendilerinden aldıklarını kendilerine veremeyen. Ne insanlar gördüm yüreğini dinleyemeyen. Bir insan kendisine ihanet ediyorsa dostların ada, sevdiklerine de , ihanet eder.

Biz sevdiklerimizin yüzüne karşı açıkça konuşuruz. Saygısızlık yapmadan yanlışları söyleriz. Asla kimsenin peşinden dedikodu yapmayız, dolaplar çevirmeyiz. Biz ne isek oyuz.. Benim için önce insan. Önce dost. Önce ülkem. Allah kullarını birbirlerini kullansın diye değil birbirlerini sevsin, kucaklasın diye yarattı. Kullanmakta neymiş.

Dediğiniz gibi dükkanı kapatacak değiliz. Buradayız. Gönlümüz, yüreğimiz herkese açık. Yüzlerce kapımız var dostlarımızı misafir edecek. Bir ekmeği, bir simidi, derdi, çileyi paylaşan dostların birden bire kapılarını kapatmış olması onların bileceği iş.

Biz gönlümüzle, yüzümüzle, gözümüzle buradayız. Gelmek istemeyene gel demeyiz. Gelenleri de bağrımıza basmayı biliriz. Küsen küssün. Yeter ki canları sağ olsun.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları