HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HASTANE YERİ, “ÜNİVERSİTEDİR!!!”

23 Kasım 2019 Cumartesi Saat: 10:11

Hilmi abi, Ordu’ya yapılacak olan Şehir Hastanesinin proje ihalesine çıkıldığını müjdeledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu hafta AK Parti İl Başkanları toplantısına katılmak üzere gittiği Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile bir araya geldi.

İzlenimleri sosyal medyadan takip ederken Abimizin, Ordu’ya eli boş dönmeyeceği bende yüksek bir tavan yaptı. Ve öyle de oldu. Abimiz Ankara’dan döner dönmez müjdeyi verdi. Temasları hakkında açıklama yapan abimiz bize müjdeyi şu ifadelerle verdi;

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Sağlık Bakanımızla proje ihalesine çıkılan Şehir Hastanemizi görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız proje ile çok yakından ilgileniyor.

İlimizin çok büyük ihtiyacını kökten çözmek için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımıza gösterdikleri candan destekleri ve gönül dolusu yardımları için Ordu halkı adına çok teşekkür ediyorum. Proje ihalesine çıkılan Ordu Şehir Hastanemiz Ordu’muza, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan’da oldukça yoğun, tempolu ve hareketli bir hafta geçirdi. Ve hala geçirmeye de devam ediyor. Çünkü yazıyı kaleme aldığım şu dakikalarda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ta, Ordu-Giresun Havalimanına iniş yapmak üzereydi. Kurtulmuş, bugünde Ordu’da bir takım ziyaret ve temaslarda bulunacak.

Gelelim şu hastane mevzusuna! İster şehir hastanesi, ister Tıp Fakültesi hastanesi isterseniz her ikisini birden yapın. Ama hastanenin konuşlanacağı en doğru yer Ordu Üniversitesinin Yerleşkesi içerisinde ki Rektör Ali Akdoğan’ın teklif ettiği yer olmalıdır diye düşünüyorum.

Abimiz müjdeyi verdikten sonra bütün Ordulular şimdi tek ağızdan acaba hastaneyi nereye yapacaklar? Sorusu oldu. Bana göre yapılacak olan ve yapılması gereken tek yer de Ordu Üniversitesi Yerleşkesidir.

Çünkü bütün Sağlık Bakanlığına ait doktor ve akademisyenlerinin Ordu Üniversitesinde olduğunu, Tıp Fakültesi doktorlarının da yine burada olduğu hasabiyle hastane en çok ta buraya yakışır kanaatindeyim. Haksız da sayılmam değil mi?

Bence bugün oturup yeniden aklı selim bir kez daha düşünmek lazım. Ne Botanik Park ne de başka her hangi bir yer. Rektör Ali Akdoğan’ın arazi teklifini kabul edin ve yapacağınız hastaneyi de buraya konuşlandırın. Bana göre hastane yeri Üniversitedir. En doğru kararı vereceğinizden hiç şüphem yok…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları