HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

18 Aralık 2019 Çarşamba Saat: 08:48

Bir Cemal Enginyurt ne yapsın?

 

Yine çıktı kürsüye. Doğruyu söyleyenleri dokuz köyden kovarlar sözüne inat, o yine de düşündüklerini söyledi. Kendisine has o bilindik üslubuyla seslendi vekillere.

 

“Ordu’ya şehir stadı yapıldı. Buraya harcanan para, Organize Sanayi Bölgesine harcansaydı hem göçü duracak, hem de şehir kalkınacaktı…”

 

Ne gerek vardı stada demenin en açık ifadesi bu. Memleketin en güzel mahallesine, kale duvarı gibi, denizle şehrin arasına çekilen bu paravanın ardında mavi denizi görmeyi mahrum etile insanlara.

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yaptı ve Altınordu, Ünye ve Fatsa Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki sorunları gündeme getirdi.

 

Altınordu, Ünye ve Fatsa’da yapılması planlanan ancak kaynak yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Organize Sanayi Bölgelerini sorguladı.

 

-         Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu'nun Karaağaç Mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt Köyü Kayabaşı mevkisindeki yaklaşık 90 hektar,

 

-         Fatsa ilçesi Konakbaşı Mahallesi Sazdibi mevkisindeki yaklaşık 94 hektar,

 

-         Ünye ilçesi Killik mevkisindeki sınırları belirlenen yaklaşık 56 hektar büyüklüğündeki alanların Organize Sanayi Bölgesi yeri mevcut.

 

Bu organize sanayileri için maalesef şuana kadar hiçbir kaynak gönderilmedi. Bu organize sanayi bölgelerinde 20 bin kişi istihdam edilecek. Sayın Bakan 120 milyon lira çok bir para değil. Ordu’ya şehir stadı yapıldı. 120 milyon para harcandı. Daha 40 milyon daha lazım. Ama 120 milyon lira organize sanayi bölgelerine harcansaydı hem göç duracak, hem şehir kalkınacaktı”

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Plansız, programsız, verimli olmayan gereksiz ve ölü yatırımları eleştirdi aslında.  Kısaca, istihdam arttırmaya yönelik, işsizliğe bir nebze olsun çözüm getirecek ve göçü önleyecek projeler üretin dedi.

 

Bir Cemal Enginyurt ne yapsın? Daha ne desin Allah aşkına?

Oysa Cumhur İktidarının bir vekili. Tribünlere oynasa belki daha kazançlı çıkar. Sanki kimi zaman muhalefet partilerinin bir vekili gibi iktidara yapmış olduğu çıkışlarıyla sevildiği gibi, düşmanı da çoğalıyor.

 

Bu para milletin parası diyor, harcarken adam gibi yatırımlara harcayın,

Memleketin çocuklarını aç kurtlar önüne atmayın, yerlerinden yurtlarından etmeyin, gitmesin, ekmeğini gurbette aramasın,

Kaza bela geçirip gözünü, kolunu, bacağını kaybetmesin ya da tabutlarda dönmesin evine dedi.

Üretirsek kurtuluruz,

Üretirsek mutlu oluruz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları