HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

DİLENCİLER

21 Aralık 2019 Cumartesi Saat: 10:38

Orduda üç çeşit dilenci var. Birincisi sığınmacı dilenci.( Suriyeli.. Iraklı.. Afgan. İranlı).. İkincisi Ordu dışından gelen dilenci. Üçüncüsü Orduda ikamet eden yerli dilenciler. Aynı sektörde üç farklı üretim yani.. Bu üç çeşit dilencilerde kendi arlarında üçe ayrılırlar.

Çocuk dilenciler… Kadın dilenciler. Yaşlı erkek dilenciler. Çocuk dilencilerin sloganı ”Okula gidiyorum defter alıcam”..Kadın dilencilerin sloganı” bebeğime süt alıcam”. Erkeklerin sloganı ise” Allah rızası için bir ekmek parası”…Üçünde de insanın içi parçalanıyor.. Aynı sokak aynı cadde aynı insanlar aynı dualar. Oysa dilenmek iş sahası olmuş. Sektör olmuş.. Kira yok. Vergi yok. Elektrik yok.. su parası yok.. Kirli paslı çocuklar. Marketlerden 250 kuruşa aldıkları buruşmuş ıslak mendilleri insanın burnuna dayıyorlar.

Versen bir türlü dövsen sövsen bir türlü.. Hele o kadınlar nasılda bir lira alalım derken kılıktan kılığa giriyorlar. Yaşlı adamların gençlerin önünde eğilmelerine hiç değinmeyeyim.. Belediyemiz mi ne yapıyor?.. Zabıtalarımız mı ne yapıyor?. Valiliğimiz mi ne yapıyor ?. Sadece seyrediyor. Bize dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında.

Ordu sokakları dilenci kaynıyor. Ordu sokakları Afganistan Suriye sokaklarına dönmüş. Çalışmadan kazanmanın sembolü olmuş insan sulietlerinin çirkin manzaralarına esir düşmüş caddelerimiz.. Oysa bunları ypk etmenin çok kolay yolları var.

Denetim denetim denetim. Sürekli denetim.. Mesela zabıta ekipleri dilenci kılığına girerek vatandaşları uyarabilir. Bu Türkiye’nin bir- iki kentinde uygulandı ve başarılı oldu.. Örneğin zabıta ya da valilik uyarıcı broşürler kitapçıklar bastırıp dilencilere para verilmemesi konusunda önderlik yapabilir.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları