HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

ZAM-PARA-PAHALILIK!

24 Aralık 2019 Salı Saat: 08:41

Aralık ayı, memur, işçi ve emeklilerin dört gözle bekledikleri bir aydır. Bu ayda ülkenin bütçe görüşmeleri yapılır. Memur, emekli ve işçilerin maaşlarına yapılacak zamlar belirlenir. Asgari ücret rakamları açıklanır. Bir yandan da ülkenin hem son altı aylık hem de yıllık enflasyon rakamları ortaya konulur.

Hayat pahalılığı rakamları 2019 yılının tamamında yüzde 20’nin biraz üzerinde denildi. Yani yıllık enflasyon rakamları yüzde 21’lere yakın oldu. Peki memur, işçi ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ne kadar oldu? Yıllık yüzde 10. Enflasyon rakamlarının yarısı kadar.

Bu ülkede 14 milyona yakın emekli var. Ve bunların çoğu 2 bin 20 lira olan asgari ücretin bile çok çok altında emekli maaşı alıyorlar. En düşük emekli maaşı Bin 100 lira, geçin geçinebilirsen. Açlık ve yoksulluk rakamlarının biri 3 bin 600 lira diğeri de 6 bin 500 lira iken verilen maaşlarda işte ortada.

Yarın asgari ücret için son kez toplanılacak. Sendikacıların sözde kıyamet kopardığı görüşmelerde yarın bakanlıkta inanın ki yine imam bildiğini okuyacak. Bırakın 2 bin 500 liraları, bırakın 3 bin 200 liraları, asgari ücret yarın 2 bin 300 lirayı geçmez. Bakın dedi dersiniz. 2 bin liraya yüzde 20 zam verseler 2 bin 200 lira eder. Alın size asgari ücret.

Zaruri temel gıda, giyim ürünlerine yapılan zamlar yüzde 50 leri buldu. Tütün ve alkollü içeceklerde zamlar yüzde 70 lere dayandı. Mutfaklarda artık tencereler kaynamaz oldu. Pahalılık ali kıran baş kesen gibi aldı başını gidiyor. Alın size asgari ücret, alın size maaş zammı, alın size geçim endeksi.

Kıtlıkla, yoksullukla, fakirlikle talim terbiye edilen tek milletiz. Çok şükür halimize değil mi? Vekil maaşları, bakan, bürokrat maaşları, müsteşar, genel müdür maaşları adamların dişlerinin govuğuna yetmezken, garip guraba emeklim de Bin liralık maaşlarla hallerine şükretmeye devam etsinler. Ne diyelim. Avrupa’nın ve dünyanın göz bebeği Türkiye’mde daha ne diyeyim.   


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları