HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

7 LİRA

1 Ocak 2020 Çarşamba Saat: 14:54

Memleketin cadde ve sokakları araçlardan geçilmiyor. Üstüne üstlük bu günlerde şehrin muhtelif yerlerinde yapılan yol çalışmaları, kazılar, hendekler derken ortalık arap saçı. Kimi sokaklara girip, kendinizi kaybediyor, çıkamıyorsunuz maalesef.

Bence bu memleketin en büyük sorunu trafik. Abartısız aracımla Akyazı mahallesinden Taşbaşı mahallesine neredeyse bir saatte ulaşabildim.

Park etmek için yer aradım bu arada. Bir araçlık yer dahi bulmanız mümkün değil. Bakmayın Büyükşehir olduğumuza, memleket küçük. Caddeleri, sokakları küçük ve kiralık. Bu trafik yükünü kaldırmıyor.

Dar yollarda yan yana yürüyemiyor, araçlarımızda bunalıyor, terliyoruz. Adım başı araba. Kimi zaman kaldırımlar işgal altında. Yayaların kullanması gereken kaldırımlarda koca koca araçlar yan gelmiş yatıyor.

Her seçimde farklı adaylardan aynı masalları dinleyip duruyoruz. Televizyon ekranlarında renkli, bir o kadar vatandaşı heyecanlandıran katlı yada kapalı otoparklar vaat ediliyor bizlere. Sonuç ortada. Aynı tas, aynı hamam. Keşmekeş artarak devam ediyor.

Yaptığımız otoparklar dolmuyor kardeşim, neyi eleştiriyorsun diye soracaktır ilgilisi ve de yetkilisi.

Hatta memleketin en güzel yerine, AYIŞIĞI’nı yıkıp deniz kenarına manzarası muhteşem otopark yaptık diyeceksiniz, haklısınız… Hele saksılar içindeki çiçeklere diyecek hiçbir sözüm yok.

Lakin dolmaz kardeşim. Vatandaşa dayatılan bu fiyatlarla dolması mümkün değil. Otopark ücretleri pahalı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2018’in Kasım’da yüzde 33 fiyat indirimine gitmiş, Ordu’da otopark kullanımı ilk bir saat için 3 liradan 2 liraya indirilmişti.

Ekim ayında zam geldi. Zam oranı % 50. Tarifeye göre ilk bir saat kullanım ücreti 2 liradan 4 liraya çıkarıldı. Allah razı olsun ilk 5 dakika ücretsiz.

Postanenin önündeki ORBEL’e ait park alanına bıraktım aracımı. Sırrıpaşa caddesinde halı döşenmiş olan caddede dolaştım biraz. Alışveriş yaptım. Sonra dönüp bindim aracıma. Otoparkın bariyerinin önünde durup park borcumu ödedim. İki saat kalmadığım park yeri için 7 Lira park bedeli ödedim.

Kaynak yaratmak adına, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak sokaktan para kazanmanıza bir şey demiyorum.

Lakin biz sokaktan toplamıyoruz parayı…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları