HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ZAMMINIZ, BİR FATURA BİLE ÖDEMİYOR!

8 Ocak 2020 Çarşamba Saat: 09:09

Memur, işçi, emeklinin beklediği zam oranları açıklandı. Bu üç kesimle birlikte dulunu, yetimini, engellisini, şehit ve gazi yakınlarını da yakından ilgilendiren ve Türkiye’de yaklaşık 25 milyon kişiye tekabül eden maaş zamları belli oldu.

Şimdi sokakta, çarşıda, pazarda, cami altlarında, kahvede, meyhanede, çaycısında, çorbasında ağızdan ağıza en çok konuşulan konu ne biliyor musunuz?, “Alsınlar zamlarını, çalsınlar başlarına, verdikleri zam bir elektrik, doğalgaz faturası bile ödemiyor” diyor vatandaş.

Bu yakınmaların ardından kara kara bir düşünce, bir de efkar sarınca özellikle Bin beş yüz liranın altında maaş alan emekliyi insanın içi acıyor. Gel işin içinden çık çıkabilirsen. Simidin bile 2 lira olduğu yerde geçin geçinebilirsen Bin 500 liranın altında. Eğer bir mümkünatı varsa lütfen bana da haber verin olur mu?

Faizler düştü diye böbürleniyoruz. Enflasyon düşüyor diye böbürleniyoruz. Elbette bu iki kalemin düşmesi vatandaşı memnun eder ama şu maaş zamlarını açlık ve yoksulluk rakamlarına göre neden belirlemiyorsunuz. Açlık ve yoksulluk rakamlarının biri 3 bin 600, diğeri de 6 bin 500 lirayı geçiyor. Ama 25-30 yıldır alın teri ile emekli olan vatandaşına verdiğin maaş peki reva mı?

Yaklaşık 13 milyon emeklinin 3/2 si Bin 500 liranın altında maaş alıyor. Hiç olmasa şu emeklilere intibak yasasını çıkarsaydınız da biraz vicdan rahatlaması yapsaydınız daha iyi olmaz mıydı beyler? Kavga arenasına çevirdiğiniz mecliste biraz da emekliler için kavga etseydiniz ya sayın vekiller. Eder misiniz hiç? Eder misiniz?

Bakın yukarıda da belirttim. Sokakta, çarşıda, pazarda, cami altlarında, kahvede, meyhanede, çaycısında, çorbasında hemen her yerde milletin ağzında, dilindesiniz. Ben terbiyem yettiğince onların ağızlarından çıkanı naçizane sizlere duyurmuş oldum. Ya şu intibak yasasını bir an önce çıkarın biraz vicdan rahatlatın ya da adam gibi zam yapın.

Yediğimize, içtiğimize, zaruri ihtiyaçlarımıza, ağzımızda ki lokmaya, soluduğumuz havaya bile yüzde 50’lere varan yaptığınız zamlardan hadi sıkılmıyorsunuz da, memura, emekliye, işçiye yüzde 6 zam yaparken de mi sıkılmıyorsunuz? Bakın verdiğiniz sadaka bir fatura bile ödemiyor…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları