HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

4. KUVVET LAFTA KALDI!

10 Ocak 2020 Cuma Saat: 08:53

Bugün gazetecilik mesleğinin güç yanlarına dikkat çekmek geldi içimden. Ne de olsa gün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü.

Basın organlarındaki gazetecileri bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarımızı geliştirmek, mesleğin mecbur kıldığı hak ve özgürlükleri savunmak, tüm çalışanlarımızla birlikte Cumhuriyet ve demokrasiyi kollamak ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün sonuna kadar yanında olmak için yemin ederek adım atmış olduğumuz gazetecilik mesleğimizde Ülkemizin çok partili siyasi hayata geçişiyle, daha açık bir deyimle demokrasiye geçişle günümüz koşullarını da göz önünde bulunduracak olursak çok zor şartlar altında olduğumuz aşikardır.

Siyaset, sermaye, medya sarmalında gazetecilik mesleğinin her gün biraz daha erozyona uğradığı, sadece son 6 yılda yüzlerce gazetecinin işten atıldığı, yasaklamalarla, haber saklamalarla kamuoyunun bilgilenme kanallarının tıkandığı bir ortamda fikir ve kalem gücünün tekelleştirilmesine de elbette tepkisiz kalınmamalıdır.

İktidara veya muhalefete muhalif her gazetecinin, her yazar-çizerin ve aydının düşünceyi ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklarla kuşatıldığı yeni Türkiye’de elbette gazeteciliğin ne kadar güç bir meslek olduğu anlaşılmaktadır.

Gücün etkisiyle gazete sahiplerinin çalışanlara uyguladığı baskıları da yaşadığımız günümüzde, sahada çalışan muhabir, foto muhabiri ve kameramanlara yönelik şiddetlerin olağanlaştırılıp cezasız bırakıldığı bu günlerimizde kendimizi de 4. Kuvvet olarak nitelesek de, Yeni Türkiye’de ne kadar savunmasız olduğumuz da göz ardı edilmemelidir.

Çalışan gazetecilere 5953’le değişen 212 sayılı Basın İş Yasası’nın uygulanmadığı ve sendikalı olmanın işten atılma nedeni sayıldığı bir ülkede, Gazete ve görsel medyada çalışan emekçilerin yoksulluk düzeyinde maaş aldığı Türkiye’de tam bağımsız ve hür olamamanın ezikliğini yaşamaya devam ediyoruz.

4. kuvvetin günümüzde sadece lafta kaldığı bu süreçte yine de her olumsuzluğa rağmen ayakta durmaya çalışan tüm meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları