HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

KAÇAK ELEKTRİK

19 Ocak 2020 Pazar Saat: 14:36

 

Bu ülkede namuslu vatandaş olmak gerçekten zor. Devlete karşı yasal borçlarını ödüyorsun.  Ama bir de bakıyorsunuz ki, af gelmiş sen ödediğinle kalıyorsun.  Borçlarını ödemeyenler  asalak gibi ödeyenlerin sırtından geçiniyor. Bu durumun en önemli örneği  kaçak elektrik ödentileridir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu da görev yaptığım için, kaçak elektrik kullanımının ne derece de yaygın olduğuna yakından şahit oldum. Bu yörelerde ilgili devlet memurları ya bir şey yapmıyorlar yani göz yumuyorlar ya da PKK korkularından yapamıyorlar.

Adamın oğlu bırakınız evi, müştemilatlarının, hatta ahırlarının bile altına rezistansı döşüyorlar ve devleti kasten zarara sokuyorlardı. Ülke için den bu bölgelerde görev yapan batı kökenli memurlar tıpış tıpış borçlarını ödüyor, ancak yöre halkı asla elektrik kurumlarının önünden geçmiyorlardı.

Bunun adı ‘’Hırsızlıktır’’

Devlet alamayacağını tahsil edemiyorsa, zayıflık örneği gösteriyor demektir. Sen borçları tahsil edemeyeceksin, geleceksin fakir fukaraya bu kaçak bedelleri fatura edeceksin. En büyük yargı organı da  kaçak bedellerinin alınmasını yasaldır diyecek. Peh peh peh…!

Devlet eliyle hırsızlık bu şekilde meşrulaşmış oldu.

Peki bu hırsızlıkların önüne kim geçecek, her halde ben geçmeyeceğim. Ey yetkililer, aldığınız ve alacağınız ah lar boynunuza yüktür bu böyle biline.

Karadeniz de, Marmara da, Ege de Akdeniz de, İç Anadolu da  vatandaşa efeleniyorsunuz, borç bir ay’ı geçtiğinde derhal elektriği kapatıyorsunuz. Aynı gücü neden kaçak elektrik kullanılan bölgelerde kullanamıyorsunuz.

Yargı organı kaçak elektrik kullanımının diğer vatandaşlara ödettirilmesini onaylaması, yargıya az da güveni olan insanları, tamamen güvensiz hale getirmeye yetmiştir.

Bu devletin karar alacak gücü ve alınan kararı uygulaya bilecek güvenlik güçleri ve ilgili memurları yok mudur?  Kolaya kaçmak, ezileni ezmek, hukuka inananların hayallerini yıkmak daha da önemlisi ‘’Hırsızlara’’ yol vermek hükümetimize ve yargımıza yakışmadı.

Biz gene yasal yollara baş vuracağız ve hakkımızı arayacağız. Devletimiz merak etmesin, borçlarımızı her zaman olduğu gibi tıpış tıpış ödemeye de devam edeceğiz. 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları