HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

ASLIYLA AYNI

13 Şubat 2020 Perşembe Saat: 10:08

Uzatmaya gerek yok.
Bizim vatandaşımızın hallerini bir fıkrayla arzuhal edeyim.
hazineci başı telaşla padişaha gider.” Sultanım hazine tam takır böyle giderse size yemeye bile lokma bulamayız, Ne olur bir çare bul” der.
Padişah” Falanca köprü var ya. Git oraya bir adam koy. Köprüye girenden bir akçe alsın” der.
Nöbetçi gelenden bir akçe alır köprüden geçirir. Aradan birkaç ay geçer padişah hazineci başını çağırıp sorar.” Hazineci başı var mı şikayetçi olan”. “Yok” der hazineci başı. “Kimseden şikayet duymadık”.
“İyi öyleyse” der padişah ..” köprünün çıkışına da bir adam koy . Çıkandan da bir akçe alsın”.
Köprüye girendende, çıkandanda birer akçe alınır. Aradan birkaç ay daha geçer. Padişah hazine başına yine sorar. “Var mı şikayet eden”. Yine “Yok sultanım. Herkes akçesini ödeyip gidiyor” Padişah merak eder. “Yahu “ der. Bunca para alıyoruz şikayet edilmiyor. Bunda bir iş var mutlaka” deyip hazineci başını çağırıp” yahu hazinecibaşı köprünün başına bir adam koyduk bir akçe verip geçiyorlar ses yok. Köprünün sonunada bir adam koyduk. Yine akçe verip geçiyorlar. Bunda bir bit yeniği var. Sen köprünün ortasına bir adam daha koy geleni geçeni düdüklesin” der. Aylar geçer gene vaatndaşlardan ses yok. Sanki herkes memnun. Padişah hepten köpürür. Vatandaşın şikayetçi olmamasına hepten sinirlenir. Sadrazamı çağırır. “ Sadrazam efendi yarın tüm ahaliyi meydanda topla. Bunca eziyet ediyoruz hala sesleri çıkmıyor. Bir soralım bakalım” der.
Ertesi gün tüm ahali toplanır. Padişah başlar konuşmaya. ”Ey ahali köprüden girişe bir akçe koydum sesiniz çıkmadı. Baktımki sesiniz çıkmıyor çıkışınada bir akçe koydum gene sesiniz çıkmıyor. Sonra size kızdım köprünün ortasına sizi düdüklesin diye bir adam koydum, gene sesiniz çıkmıyor. Yokmu bu konuda şikayetçi olan bir Allahın kulu” der.
Kimseden ses çıkmaz. Padişah dahada köpürür. ”Ulan şikayeti olan tek kişidemi yok”.. Kimsenin gene sesi çıkmaz. Padişah dahada kızar ama belli etmez.” Yahu söz veriyorum kimseye bir şey yapmayacağım. Birinizin şikayetidemi yok. Yani bu uygulamadan memnunmu kaldınız” Ahali gene suskun. Padişah peki o zaman siz bilirsiniz” deyip gidecekken kalabalığın arasından yaşlı bir vatandaş” Bir dakika padişahım benim bir şikayetim var” diye bağırmış. Padişah biraz rahatlamış. “Oh bee” demiş.” Sana bir şey yapmayacağım. Söyle bakalım şikayetin nedir” .
Yaşlı adam “ Padişahım hani köprünün ortasına bizi düdüklemesi için bir adam koymuşsunuzya”  “Eeee” demiş padişah.
“Padişahım” demiş adam. “ Oraya bir adam daha koyun. Çok kalabalık oluyor. Eve geç kalıyoruz..
İşte memleketimin vatandaşlarının hali.
Aslıyla ayni.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları