HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

ORDU’DA HEYELAN TEHDİDİ SÜRÜYOR!

27 Şubat 2020 Perşembe Saat: 09:32

Ordu’da, Şubat ayında özellikle kar ve sağanak yağışlar nedeniyle toprak zeminlerin yumuşamasıyla irili ufaklı heyelanların meydana gelmeye başlaması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Son olarak Fatsa-Perşembe sahil yolu ulaşıma kapanmasıyla birlikte, trafik alternatif mahalle yollarından sağlanmaya başlandı.

Bunun yanı sıra Ordu'nun Altınordu, Aybastı, Gölköy, Perşembe, Gülyalı, Ünye, Kabadüz ve Çaybaşı ilçelerinde son yıllarda meydana gelen heyelanlarında vatandaşlar üzerindeki etkilerine hep birlikte tanık olmuştuk.

Heyelanın en fazla etkili olduğu ilçelerden Aybastı'da yağan karın hızlı erimesiyle yeni heyelanlar oluşmuştu. İlçeye bağlı Sağlık Mahallesi'nde geçen yıl meydana gelen heyelanda 22 bina ile 1 cami yıkılırken, 80 konut da boşaltılmıştı. Birçok ev yamaçta asılı kalırken, mahalleye girişlere izin verilmemişti.

Şimdi de TIR'lar ve ağır tonajlı kamyonlar sahil yolunu kullanamazken, Karadeniz Sahil Yolu Perşembe- Bolaman otoyolundan ulaşım sağlıyor.

Bunun üzerine Ordu AFAD Müdürü Osman Işık’ta bir açıklama yaparak kentte son yıllarda heyelanların çoğaldığını, gelen ihbarları da anında değerlendirdiklerini söyledi. Özellikle kırsal kesimde yağan karın hızlı erimesiyle toprakta yumuşama meydana geldiğini de dikkat çeken Işık, "Son yıllarda ilimizde heyelan olayı ciddi oranda arttı. Bu günlerde de ciddi manada heyelan ihbarları geliyor.

Müdürlük olarak her birini atlamadan titizlikle incelemeye çalışıyoruz. Aybastı Sağlık mahallesinde geçen yıl heyelanda yıkılan evler vardı. Orayla ilgili çalışmalar devam ediyor, 26 vatandaşımızın yerleşimleriyle ilgili yer seçimini yaptık. Kendi uygun yeri olmayan vatandaşlarımız için toplu konut arazi yeri arayışımız devam ediyor" diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından yaptığım gözlemlerde özellikle Fatsa ve Perşembe ilçelerimizde vatandaşların çok tedirgin olduğuna tanık oldum. Yaklaşık 15 günden beri burada yol kapalı. Bölgenin heyelanlı olması ayrıca yolun da kapalı olması mağduriyeti artırıyor. Zaman zaman vatandaşların perişan olduklarına da tanık oluyoruz. Alternatif mahalle yolu ise dik ve araçların çıkması da çok zor.

2 haftadır yol kapalı, vatandaşlar, gelen bakıp gidiyor diyerek serzenişlerini sürdürüyorlar. Çalışmalara başlandığı takdirde mağduriyetin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağına inanan vatandaşlar, bugünlerde ilgili ve yetkililerden duyarlılık ve hassasiyet bekliyorlar. Benden söylemesi…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları