HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

CORONAYI’DA “Tİ”YE ALDILAR…

15 Mart 2020 Pazar Saat: 09:11

Dünya diken ve istim üstündeyken bizim millet, Coronanın tehlikesini sosyal medya hesaplarında “Tİ”ye alarak dalga geçmeye başladı. Türkiye’de de kendini gösteren hastalıkla alakalı bütün kamu kurumları ve STK’lar teyakkuza geçerken, bazı sosyal medya kullanıcıları da tiyatro sahnesini kurarak ağlanacak halimize gülünecek paylaşımlar yapmaya başladılar.

Toplumun tedirginliğine, hassasiyetine ve paniğine kayıtsız kalan sorumsuz sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları nahoş paylaşımlara da duyarlı vatandaşlarda tepkiler geliyor. Neredeyse sosyal alanların bile tamamına yakını denetim altında tutulurken, yapılan denetimleri de ayrıca “Tİ” ye alarak sorumsuzluğa imza atanlara da kınamalar sürüyor.

Okullarımız, statlarımız, alışveriş merkezlerimiz, ibadethanelerimiz, park bahçelerimiz, toplu ulaşım araçlarımız özellikle hastanelerimiz yani yaşamsal paylaşım değerlerimiz ne varsa işte bu kendini bilmezlerin sosyal medyada malzemeleri olmuş durumda.

Maçların seyircisiz oynanması, okulların kapanması, yok Cuma namazını evinizde kılın gibi zırvalıkları makaraya saranlar, yapılan denetimleri makaraya saranlar, tavsiyeler üzerine tedbir amaçlı satılan ürünleri oyuncak yerine koyanlara da ben pes diyorum artık.

Sözü fazla uzatmanın bir anlamı yok. Buradan ilgili ve yetkili kişilere çağrım şudur ki; bu tür art niyetli sosyal medya paylaşımcılarını derhal tespit ederek, haklarında yasal işlemlerin başlatılmasıdır. Maşallah, Coronayı da “Tİ” ye sardınız ya helal olsun size.

Zaman ağlanacak halimize gülme zamanı değil. Hem de hiç değil.

Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Zaman Dünyayı saran bu virüsü el birliği ile yenme zamanı…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları