HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞULDU…

2 Nisan 2020 Perşembe Saat: 08:26

Altınordu Belediyesi yine yaptı yapacağını. Sosyal yaşam alan ve konularında yaptığı eşi benzeri nadir uygulamalardan birine imza atarak hem yerel hem de ulusal medyada gündeme damgasını vurdu.

Korona virüsle mücadele çerçevesinde evde kal çağrılarına kulak asmayan vatandaşlara, Ordu şivesiyle anladıkları dilden cevabı Altınordu Belediyesi, billboardlara astığı ilanlarla vermiş oldu. Sosyal medyada ve kamuoyunda espiri yağmuruna tutulan ilanlar görüldü ki hayli ilgi gördü.

Altınordu Belediyesince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yerel şiveyle "evde kal" çağrısı ulusal basının da gündemine oturdu. Şehrin dört bir yanında bulunan billboardlara "Orduca" uyarı yazılarının başka illere de örnek olabileceği düşünülüyor.

Altınordu Belediyesinin, vatandaşların evde kalmasına yönelik çağrılarını sürdürmesini Belediye Başkanı Aşkın Tören’in konuya verdiği önem ve hassasiyetten kaynaklandığını biliyorum.

Başkan Tören, bu sürece hem farklı bir boyut kazandırmak hem de vatandaşların ilgisini çekmek amacıyla yöresel ağızla billboardlar hazırlatarak, vatandaşları da böylece duyarlılığa davet etmiş oldu.

Orduluların anladığı dilden konulan afişlerde "Evde Durun Daa", "Oturun Ottuuz Evde", "Az Öte Git Daa", "Evden Bir Yere Irganman" gibi yöresel sözlerle vatandaşın ilgisinin artması da böylece sağlanmış oldu. Ne diyelim, bize de başkan Tören’i tebrik etmek düşüyor. Tebrikler…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları