HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DUA

19 Mayıs 2020 Salı Saat: 11:11

Mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaştığımız bu günlerde Dua’nın faziletinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Allah’a yakarışın, açılan her elin ve onun ismi Celal’i ile atılan her adımın dua olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Dua, kulun Allah’ı yüce görmesi, kendini muhtaç bir varlık görmesidir. Kur’an-ı Kerim’de, Rabbimiz şöyle buyuruyor, ‘Bana dua edin, duanıza cevap vereyim’. Mümin süresi 60. Ayet

Duayı yine Rabbimiz bize şöyle tarif ediyor. Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru! Derler. (Bakara 201) Yine Kur’an-ı Kerim üzerinden gidecek olursak sizler için derlediğim en makbul Dua’yı paylaşmak istedim:

Ey Yüce Rabbimiz! Sen bütün mahlûkatına merhametli bilhassa inanmış kullarına pek lütufkârsın, el açtık kapına geldik sana dua ve niyazlarımızla yalvarıyoruz, dualarımızı kabul ederek bizlere af kapından boş çevirme Allah’ım!

Kıyamet gününün tek hakimi ve sahibi sensin, bizlere orada acı, cehennem azabından koru Ya Rabbi! Biz yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz, bizleri ibadet ve itaatin yolundan hiç bir zaman ayırma Allah’ım!

Hidayet üzere devamlı kalmayı, muttaki kullarından olmayı, dünya ömrümüzü iffet ve şerefimizle geçirmeyi cümlemize nasip eyle Allah’ım! Gazabından hoşnutluğuna, cezandan affına, şeytanın şerlerinden senin sonsuz rahmetine sığınıyoruz, sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affeyle Allah’ım!

Okuduğumuz ayetlerden, Allahu Ekber, Lailaheillallah, sübhanallah, Elhamdülillah tesbihlerinden hasıl olan sevabı dergahında  kabul eyle. Hasıl olan sevabı evvelen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin temiz ruhuna hediyeye eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi!

Diğer peygamberlerin, sahabeyi kiram ile tabiinin ruhlarına, dini İslam’a ilimleriyle hizmet eden alimlerin, şehitlerin ruhlarına hediye eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi!

Ahirete göç eylemiş geçmişlerimizin ruhlarına, bütün ölmüşlerimizin ruhlarına, dünyada anacak kimsesi kalmamış Müslüman kardeşlerimizin ruhlarına hediyeye eyledik sen ulaştır Ya Rabbi! Günahları varsa, onları hasenata tebdil eyle Allah'ım!

Senin affına merhametine ve lütfüne daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanda bizleri sensiz bırakma Ya Rabbi! Sana yalvarıyoruz, kapına geldik bizleri boş çevirme Ya Rabbi! Beşer olarak, şaşarak işledikleri kusurları sebebiyle kabir azabı çekenler varsa, okunan Kur’an, tesbihler hürmetine sen onları kurtar Allah’ım! 

Son nefesimizde kelim-i şehadet ki «Eşhedu el la ilahe illallah ve eşhedu anne Muhammeden abduhu ve rasuluh » diyerek bu dünyadan göç etmeyi, imanın ve İslam’ın doğru, temiz ve nurlu yolundan ayrılmadan göç etmeyi cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!

Şerefimiz olan dinimizi, dünyamızı ahretimizi mamur eyle. Gözümüzün, kulağımızın kalbimizin ve diger bütün azalarımızın şerlerinden bizleri koru. Ey kalpleri tasarrufunda bulunduran Mevlamız, bizleri ve aile fertlerimizi sana itaatle hoşnutluğuna sebep olan işlerde ve doğru yolunda daim eyle!

Kabul olmayacak dua ile sana el kaldırmaktan, insanlığa faydalı olmayan bilgiden, bir Müslümana yakışmayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana sığınıyoruz, bizleri de koru Ya Rabbi!

Cennetinle cemalinle bizleri müşerref eyle ve duamızı yüce dergâhında kabul eyle Ya Rabbi! Hulasa duaların özü; sevgili Peygamberimizin (ASM) senden istediği hayırlı işlerin tamamını biz de Senden istiyoruz, bizlere de nasip eyle Ya Rabbi!

Sevgili Peygamberimizin (ASM) sana sığındığı bütün şerlerden, fitne, fesat ve nifaktan bizde Sana sığınıyoruz, hepimizi koru Allah’ım! Her türlü salgın hastalıklardan El Hafız ismin hürmetine muhafaza eyle. Tüm insanlığı selamete ulaştır. Dualarımızın kabulu için Allah rızası için el Fatiha..

Tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandillerini kutluyor, cümlemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları