HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

EMANET VEKİL!

1 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 11:02

Türkiye’de erken seçim olur mu? Olmaz mı bilmem. Ama emanet vekil söylentileri şimdilerden konuşulmaya başlandıysa bir şeylerin olacağı başlangıcı anlamına geliyor bence. Vekil deposu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de yine sıkça ve çokça konuşulan konu budur bugünlerde.

Herkesin elinde bir ajanda veya not defteri, herkes hesap kitap peşinde daha şimdiden. Meclise girme noktasında irili ufaklı muhalefet partilerinin emniyet sübobu olan CHP, yine demokrasi diyerek yine usulsüz seçim yasaları diyerek emanetçi vekilleri, ittifak sözü alacağı partilere paketleyecek.

CHP’nin son genel ve hatta yerel seçimlerde İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yaptığı transferler hala akıllarımızda. Zira bu kez de Davutoğlu ve Babacan alternatifleri de var önlerinde. Bu beş parti tek başına ittifak olup bu kez CHP ile iktidara yürür mü bilemiyorum.

İktidarı sürekli ekonomik çöküntülerle ve sürekli artan işsizlikle suçlayarak güç kaybına uğradığını iddia eden CHP, iktidarın güvenoyu konusunda bile meclise teklif veremediğini söylemekten de geri durmuyor. Güven oylaması için mecliste 360’ı tek başına alacak hiçbir parti de yok maalesef.

Yani Ana muhalefet ile birlikte AK Parti ve MHP’yi güç kaybına sürüklemeye çalışan diğer muhalefet partilerinin seçmenin karşısına hangi gerekçelerle çıkacaklarını da çok merak ediyorum. Emanet vekil düzeneğine istemem yan cebime koy mantığıyla açık kapı bırakan Babacan ve Davutoğlu’nun seçim stratejileri de çok merak ediliyor.

Ben başından beri hep söyledim. Söylemeye devam edeceğim. Emanet vekil düzeneğine karşıyım. Evet seçim yasaları, sistemi mutlaka iyileştirilmeli, demokrasi adına değişmesi gereken maddeler değişmeli, baraj sistemine bir hakkaniyet getirilmeli ancak milletin vekil tayin ettiği insanlarda mecliste o partiden bu partiye diye diye paketlenmemeli diye düşünüyorum.

Elinde milletin vekaletiyle burnunu meclisten içeri sokan milletvekilinin de bir duruşu bir şekli olmalıdır. Bakın dikkatle söylüyorum! Elinde milletin vekaleti bulunan şahsiyetler meclise gelince, komşu bana 5 vekil, komşu bana 10 vekil, komşu bana 15 vekil diyerek paketlenmemeli. Bu bana göre siyasi ahlaka uyacak bir düzenek değil. 

Al komşu gir koluma, ver komşu düş peşime diyerek milletin vekaletine haksızlık etmek iktidar dahil hiçbir siyasi partiye yakışmaz. Kişiliğine, karakterine, bağlılık ve sadakatine güvenerek vekalet verdiğim ve meclise gönderdiğim vekilin emanetçi muamele görmesi reva değildir. Reva vekilin elinde ki vekaletle asaletin milletine hizmet etmesidir. Bir vekil pazarı kurulmamıştı mecliste, bunu da gördük çok şükür. Gel vatandaş gel, vekile gelll.

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları