HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HAYATI KENDİNİZE ZEHİR ETMEYİN

5 Temmuz 2020 Pazar Saat: 10:29

Dünyayı diken üstünde tutan illet hastalık ile mücadelede öyle enteresan vakalar çıkıyor ki karşımıza şaşıp kalıyoruz. Bazı insanlar hastalık içerisinde hastalık doğuruyorlar. Elbette fobinin bir hastalık olduğunu biliyoruz. Ancak bu korkuyu yaşarken de dünyayı kendinize zehir etmenin bir anlamı kalmıyor.

Evhamlı, panik ataklı hastalarda resmen Corona-Fobi hastalığının başladığını görüyoruz. Uzmanlar şimdide bir yandan Corona virüsle en sağlıklı şekilde nasıl mücadele edilmesi gerektiğine yoğunlaşmışken, şimdide Corona-Fobi hastalığı nasıl yenilir bununla uğraşmaya başladılar.

Benim buradan bütün insanlara tavsiyem şudur. Hayatı ve dünyayı kendinize zehir etmeyin. Muhakkak tedbir almamız gerekiyor. Önce bedenimizi sonra evimizi, daha sonra aile bireylerimizi aldığımız tedbirlerle kontrol altında tutmalıyız. Akabinde çalıştığımız iş ortamlarında da yine aynı tedbirleri uygulayıp hem kendimizi hem de mesai arkadaşlarımızı korumuş olacağız.

Sokağa, çarşıya pazara çıkarken de kendimize dikkat etmeliyiz. Ancak bu noktada her şeye öcü gibi bakmanın bir anlamı yok. Herkesi, her şeyi zanlı gibi görmenin de yine bir anlamı yok. Özellikle evhamlı ve panik atak olan vatandaşlar bu rahatsızlıklarından haberdarlar ise bence evlerinden dışarı çıkmasınlar. Çünkü bulundukları ortamda kendi evhamlarıyla başkalarına da böylece zarar verebiliyorlar.

Bu hastalıkla bilinçli, sistematik ve kontrollü bir şekilde toplum olarak mücadele etmek zorundayız. Bunu yaparken de birbirimizi rahatsız etmeden, incitmeden, kırmadan yapmalıyız. Bir atasözü der ki, her koyun kendi bacağından asılır. Herkes kendine dikkat ederse meselede kalmaz. Gereksiz ve boş yere Corona-Fobi olmayın!..

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları