HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ALTIN KENTLİ OLMAK!

6 Temmuz 2020 Pazartesi Saat: 10:23

Kulağa ne kadar da hoş ve güzel geliyor değil mi? Altın Kentli olmak sözcüğü. Efendim geçen hafta Altınordu Belediyesinin Temmuz ayı Meclis Toplantısına katıldım. İyi ki de katılmışım. Aslında genelde gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantılara pek gitmem. Şehrin gündeminde veya sorununda bir konu olur ise o toplantıları da kaçırmam.

Malumunuz Mart ayından beri COVİD-19 ile mücadele çerçevesinde Belediye Meclis Toplantıları da Temmuz ayına kadar tehir edilmişti. Davet gelince de gitmem gerektiğine karar verdim. Çünkü aradan geçen dört ayın bir antolojisini bize anlatacak biri olmalıydı. Oldu da zaten Başkan Aşkın Tören, soluksuz iki saat on beş dakika da meclis üyelerine ve kamuoyuna tane tane anlattı.

Normalde üç buçuk saatlik konuşmasını iki saate indiren başkan Tören’in, süreç içerisinde parti ayrımı hiç yapmadan destek veren bütün meclis üyelerine ettiği teşekkürde ki duygulu anları inanın benim tüylerimi diken diken etti. O kadar samimi, o kadar yürekten konuştu ki. Memlekete hizmet noktasında parti ayrımcılığının yapılmayacağının en güzel örneğini sergiledi ortaya.

Peşpeşe müjdelerde verdi Başkan Tören. Benim yakın takibimde olan onlarca projenin de hayata geçirilmeye başlananları ve başlanacak olanları da sıralayınca bu kez de benim heyecanım kat be kat artıverdi. Bunları önümüzde ki günlerde tek tek paylaşacağım siz değerli okuyucularımla.

Hani başta belirtmiştim ya; Altın Kentli olmak diye. Bu kelimenin altında inanın her şey var. Altınordu’yu Altın Kent yapacağız diyerek söz veren Başkan Tören, ortaya koyduğu çalışma ve projeleri sıralayınca sen bu işin hakkından gelirsin be Tören demekten kendimi alamadım. Ordumuz için, Altınordumuz içinde Rabbim yar ve yardımcın olsun diyerek de içimden duamı da ediverdim.

Beşikte ki çocuktan mezardakine varıncaya kadar, hani derler ya 7’den 70’e herkesin hayallerine dokunan çalışma ve projelere destek vermek, bir ve beraber olmakta tabi ki bir erdemliliktir. Hizmet yolunda köstek olma devri gördüm ki artık Altınordu Belediyesinde sona ermiş. Bu vesile ile CHP’li, İYİ Partili Meclis üyelerine de hemşerilerimiz adına ben teşekkür ediyorum.

Sözün özü; Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ne kadar iyi bir devlet terbiyesi aldığını ve insana ve şehrine hizmet noktasında devlet geleneği çizgisinden çıkmadan, yerine göre devlet baba, yerine göre devlet ana anlayışını yerel yönetimler idareciliğinde sergilemiş oldu. Sergilemeye de devam edeceğinden artık kuşku duymuyorum.

Umudum şudur ki; yalnız merkez ilçe 250 binlik nüfusla sadece Altınordu’da,  Altın Kentli olmakta kalmayalım. Umudum 19 ilçenin tamamında Altın Kentli olabilmekte. Umudum içeride 750 bin, dışarıda Bir milyon 250 bin, toplamda 2 milyon Ordu’lu ile birlikte Altın Kentli olmaktır. Dilerim Başkan Tören’in bu sarraflığı diğer belediyelerimize de örnek olur.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları