HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KÜLTÜR

9 Temmuz 2020 Perşembe Saat: 10:36

Dün yolda gelirken şok üstüne şoka girdim. Özellikle otogar mevkiinden İran yolu kavşağına kadar olan istikamette kaldırımların üzerine atılan sigara paketleri dikkatimi çekti. Hepsi üçer beşer adım aralığında atılan paketlerin marka sigaralardan oluştuğu da ayrıca dikkatimi çekti.

Görsel kirliliğe, çevre halk sağlığını tehdit eden çöplerin de hoyratça gelişi güzel etrafa atılması kime ne kazandırır bilemiyorum. Ama şuna kesin kanaat getirdim ki, atılan paketlerden yola çıkarak bütün bu kirliliklere neden olan insanlar paralı insanlar.

Bu şehrin içine kim ediyor? Sorusunu artık sormaya bile gerek görmüyorum. Parası olan canı istediği gibi, canının çektiği gibi, her türlü kirliliği, her türlü rezaleti, her türlü kepazeliği yapmayı kendilerine mübah sayıyorlar. 18 liralık sigara paketleri ile sükse yapmak marifet değil. Marifet o paketler bittiğinde kontrollü bir şekilde çöpe atmaktır. Milletin gözüne sokmak değildir marifet.

Yine çöplerden yola çıkarak yollarda ki pet ve normal şişelerin, kağıt peçetelerin, kol gezdiği Ordu’da defalarca yazıp uyarmamıza rağmen uyarıların dikkate alınmaması ziyadesiyle bizleri de üzüyor. Temizlik hizmetlerinde çalışan personelleri de üzüyor. Yahu biraz edep, biraz haya lazım bazı insanlara. Bu şehirde cımbızla çöp toplanıyor. Ama parası olan serseriler dilediği gibi kirletme hakkını kendilerine reva görüyorlar.

Ayrıca hala şu balkonlardan çöp atma alışkanlığını da bir türlü bırakamadık gitti. Akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde bakıyorsun kocaman kocaman binalardan yere nişan alır gibi sokak ortasına fırlatılan çöpleri de görünce kafamıza gelmediğine adeta şükreder oluyoruz.

Çöp kültürünün gelişmediği bir şehirde yaşıyoruz ama kültürüde dilimizden düşürmüyoruz. Aynaya bakmayı çoktan unutmuşuz da, burnumuzdan da kıl aldırmıyoruz yani. Şimdi soruyorum. Bu şehrin içine kim ediyor? Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar mı? Yoksa hepimiz mi?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları