HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

GÖRMEMEZLİKTEN GELMEYELİM

24 Temmuz 2020 Cuma Saat: 10:01

Ülkemizde bir Amerikan sevdasıdır gidiyor. Nereye baksak Amerikan filmi, Amerikan sigarası, Amerikan bezi, Amerikan gemisi vs.. Doğru, Amerika’ nın burnunu sokmadığı iş yok dünyada hatta gezegenlerde.

Amerika başkanı, konseyi, diplomatları Amerikan milliyetçiliğini tüm dünyaya yayıyorlar. Bunu konferanslarda, demeçlerde, konuşmalarda hatta özel muhabbetlerde bile karşısındakilere aşılıyorlar.

Sevgili okurlar, geçen hafta yağmurlarında bol olmasından dolayı eve kapandık, evde bol bol film izledik. Tv lerde oynanan filmlerin tamamına yakını Amerikan filmleriydi. Hani derler ya bir Türk cihana bedeldir, biz bunun tersini Amerikan filmlerinde görüyoruz. Yani bir Amerikalı tüm cihana bedel.

Şöyle bir düşündüğümüzde Amerikalılar hiçte haksız değil. Mısır da, Libya da ve Suriye de bir iki Amerikan vatandaşı öldü diye Amerika devleti vatandaşın öldüğü yeri cehenneme çevirmedi mi? Hata Amerika o bölgeyi o ülkeyi cehenneme çevirirken biz Müslüman ülkeler hap utmuş gibi alkışlamadık mı? Bizim Türk filmleri Amerika da seyredilmiş en aptal film kategorisine girdi, “Dünyayı kurtaran adamın oğlu”.

Amerikan filmlerinde ise aksiyon, gerilim, korku ve Amerikan milliyetçiliği anlatılıyor. Ne yalan söyleyeyim Türkiye de Türk bayrağı tartışılırken Amerikan filmlerinin tamamına yakınında Amerikan bayrağı gösterime giriyor. Artık yeni doğan bebekler bile bu bayrağın rengini ebadını ve şeklini öğreniyor. Ülkemizde biz bu olaya kafatasçılık ve Turancılık diyoruz. Yani Türk milliyetçisi olmak suç hatta Amerikalılar bile bir Türk gencinin Türk milliyetçisi olmasını yadırgıyor. Keza kendileri bayraklarını neredeyse seyircilerin gözlerine sokuyor.

Bizim ülke yöneticilerimiz ise bayrakla gösteriş mi olur diye ahkam kesiyorlar.

Sevgili okurlar bakın, Türkiye de Türküm doğruyum çalışkanım diye başlayan andımızı hükümet eliyle yok ettik. İzlediğim Amerikan filminde bir ilk okuldaki yemini size aktarmak istiyorum;

“Amerika Birleşik Devletlerinin bayrağına,  ve o bayrağın simgelediği Cumhuriyete, bağlılık için ant içiyorum. Herkes için özgürlük ve adaletle, Allah için Allah’ ın gözetiminde, bölünmez tek millet ABD.

Öğrenciler bu andı sınıflarında Amerikan bayrağının karşısında sağ elleri kalplerinin üzerinde olduğu şekilde söylüyorlar. Bizde ise afyon yutmuşçasına Türk lafından kaçarcasına bu andımızdan uzaklaştırılıyoruz.

Sevgili okurlar, Amerikan filmleri Türk gençleri için, Türk çocukları için uyuşturucu niteliği taşımaktadır. Ülkemin has evlatlarına özenti aşılamaktadırlar.

Amerikan filmleri izlemeyelim demiyorum ama bu filmlerin içerisindeki propagandaları görmemezlikten gelmeyelim diyorum… 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları