HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FİSKOBİRLİK ORTAK ARIYORMUŞ!..

28 Temmuz 2020 Salı Saat: 10:03

 

365 günün 330 gününü uykuda geçiren kalan 35 gününü de uyurgezerlikle geçiren Fiskobirlik, 2020 fındık sezonunun arifesinde fındık üreticilerinden 100 kilo fındık karşılığı ortak aradığını duyurmuş.

 

Fiskobirlik, Orta ve Doğu Karadeniz'de bulunan birliğe bağlı Yönetim Kurulu Başkanları ve üyelerinin katılımlarıyla, 2020 fındık sezonu öncesi istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

Alınacak kararları ve çıkacak olan kararları merakla beklerken yine rüyada yazılmış beklentiler çıktı önümüze. Vay efendim çok güçlenmişlerde, vay efendim birlik ve beraberlik zamanıymış da, üreticiler için her türlü tedbirler alınmışta, Mahalli idarelerin Fiskobirlik’e sahip ve destek çıkması lazımmış ta, 

 

Biz, adamların bu sezonda kaç Liradan kaç ton fındık alacakları kararlarını beklerken, adamlar çıkmış fındık yerine fındık karşılığında ortak aradıklarını söylüyorlar. Hem de sezonun arifesinde.

 

Biz, adamların gurbetçilerin emanete fındık bırakmamaları için bir çalışma yapıp yapmadıklarını beklerken, adamlar çıkmış fındık karşılığında ortak aradıklarını ortaya koymuşlar.

 

Biz, adamların TMO veya serbest piyasanın belirleyeceği fiyat üzerinden fındık alıp veya alamayacağını beklerken, adamlar çıkmış fındık karşılığında ortak aradıklarını üflemişler. Üretici de beklentilerin biri bin para iken, adamlar yine bu beklenti ve hayalleri fiyaskoya çevirmeyi maalesef bu senede başardılar. 

 

Beni 100 kilo ile ortak yapsan ne olur? Yapmasan ne olur? Eski ve mevcut ortaklarına ne yaptın ki? Yeni ortak yapmak istediklerine de ne yapacaksınız? Size kalırsa bende çok şey istiyorum. Ama sonuç sonuç ortada işte değil mi? Hala evet hala birilerinden hala bir yerlerden yine “MEDET” umuyorsunuz değil mi?

 

Şimdi soruyorum? Birincisi 2020 fındık sezonunda fındık alımı için ne kadar paran var? Kaç Liradan fındık almayı düşünüyorsun? Peşin mi veya vadeli mi alacaksın? Doğudan Batıya kadar kaç üyen ve kaç ortağın var? Kurumun borcu ve alacağı toplam da nedir? 

 

Toparlandık, büyümeğe başladık, kendimize geldik, şimdi birlik ve beraberlik zamanı gelin ortak olun derken bu büyüme sürecinde hangi icraatları yaptınız? Bu sene kaç ton fındık almayı düşünüyorsunuz? 3-4 sene önce hedef Avrupa demiştiniz. Avrupa için ne yaptınız? Soru çok aslında, siz şimdilik aşikar olan bu sorulara samimiyetle bir cevap verin. Sezon sonu yine görüşürüz…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları