HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAĞLIKÇILAR, KÖTÜ MUAMELELERE SON VERİN!

8 Ağustos 2020 Cumartesi Saat: 09:49

Son on gündür en çok şikayet aldığım konuların başında hastane personellerinin, hasta ve hasta yakınlarına yaptıkları kötü muameleler yer aldı. Doktorundan ebesine, hemşiresinden tekniksiyenine, hasta bakıcısından güvenlikçisine varıncaya kadar şikayet almadığım bir kalmadı.

Pandemi sürecinde baş tacı ettiğimiz, yere göğe sığdıramadığımız sağlık personellerinin bu haklı gururuna maalesef birileri gölge düşürmeyi çok iyi başarabiliyorlar. Yazık günah, hiçbir vatandaş hor görülmeyi ve hakir davranılmayı hak etmiyor. Kraldan çok kral kesilmeniz size hiçbir şey kazandırmaz.

Bende bir sağlık personeli çocuğuyum. Rahmetli anam da hemşireydi. Ölünceye kadar da daha bir hasta ve hasta yakınına bir of dahi dediğini duymadım. Ne anamdan ne de babamdan en ufak kötü bir söz ve davranışta ne duydum nede gördüm. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin.

Şikayetlerin hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde özellikle bugünlerde tavan yaptığını başta başhekimler ve özel hastane sahipleri iyi bilsinler ve ivedilikle bu yönde tedbirlerini alarak kötü muamelelere son versinler. Yoksa bu işin tadı da tuzu da kaçar bilesiniz.

Daha dün bir hasta yakını, hastane ismi önemli değil, üç gündür tahlil sonucu beklediğini ve bu üç gün boyunca da adama söylenmedik söz, edilmedik hakaret de eksik edilmemiş. Kulak misafiri oldum. Olduğum yerde de yerin dibine girdim.

Siz evet siz sağlık personelleri, A’dan Z’ye biraz kendinize çeki düzen verseniz iyi olur. Size haddinizi bildirmek bana düşmez ama biraz kendinize gelseniz fena olmaz. Gelen her hasta ve hasta yakınına kendi ananız, babanız, kardeşiniz, hısım akrabanız gibi davransanız, emin olun ki, hiçbir yeriniz eksik olmaz.

İlgili ve yetkili herkesin bu duruma hassasiyet göstereceğine inanarak, acilen personellerin bu hususta eğitime tabi tutulmalarını bekliyor ve ümit ediyorum. İnanıyorum ki, kurumlar içerisinde birkaç kişinin yapmış olduğu bu tür nahoş davranışlar, bütün camiaya mal edilemez. Onun için sık aralıklarla bu tür eğitim ve kontrollerin elden bırakılmamasını arzu ediyorum. Artık bu kötü muameleler son bulsun…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları