HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

GÖRGÜ KURALLARINA UYALIM

16 Ağustos 2020 Pazar Saat: 12:19

Tek aileli konutlara veda ettik. Artık Hemen herkes apartman katlarında oturmaktadır. Buraya kadar güzel de, be kardeşim Apartmanlarda bir takım ailelerle birlikte oturduğunu unutmayacaksın. İyi veya kötü bazı alışkanlıklarına son vereceksin. 
Çamaşır asarken, Müzik dinlerken, Merdivenlerden inip çıkarken, Gelen misafirlerin ile muhabbet ederken, gürültü yaparken dikkat edeceksin.
Yukarıda bahsettiğim alışkanlıklardan dolayı aileler arası sorun yaşanıyor hatta kavgalar edilerek yaralanmalara ve ya ölümlere sebep oluna biliyor. Açıkcası kanunlarımızda yetersiz. bir kermegeş sürüp gidiyor. 
Bir vatandaş yolda yürüyor. Apartmanın altından geçerken 3. kattan bir bayan eline geçirdiği paspası, halıyı silkeliyor. Adamcağızın kafası ve elbiseleri kir pas ve toz içerisinde kalıyor. Kafasını kaldırıyor. Bir kadın elindekini aşağıdan geçeni umursamadan silkelemeye devam ediyor. 
 Mahalleden geçiyorum, başka bir kadın evinin temizliğini yapmış, artık suyu tuvaletinin deliğine değil de balkonundan aşağıya boşaltıyor. Yoldan geçen araçlar leş gibi oluyor. Adamcağız kornaya bassada kadın oralı bile olmuyor. 
Bayramda öğretmenimi ziyarete gitmiştim. iki alt kattan yukarıya çıkarken merdiven boşluklarından ağır bir koku geliyor. Sonradan görüyorum ki dairenin kapısında onlarca ayakkabı dağınık bir şekil de duruyor. 
apartmanda aileler yıkadıkları çamaşırları yan balkondan asmaları gerekirken, ön balkondan aşşağıya doğru çirkince asıyorlar. Hatta bazıları ise bir alt katın çamaşır astığını göre göre üst kattan asmaya devam ediyor.
Otomobillerin park yerleri ayrı bir sorun. Site sanki babasının malları gibi dikkatsizce 2,3 araçlık yerlere araçlarını gelişi güzel park ediyorlar. O zaman sorunlar büyüdükçe büyüyor. 
Unutulmaması gereken en önemli değer, birinin özgürlüğünün bittiği yerde bir başkasınınki sinin başladığıdır. 
 Ne yazık ki görgü kurallarına herkes eşit bir şekilde riayet etmiyor.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları