HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÇOCUK DİLENCİLER!

13 Eylül 2020 Pazar Saat: 12:31

Ordu’da yine çocuk dilenciler kol gezmeye başladı. Sıcak yaz günlerinde üstelik eğitim-öğretim yılının yaklaşmasını da göz önünde tutacak olursak evlerinde oturup eğitime hazırlık yapmaları gereken çocuklar, aksine yine sokaklarda cirit atmaya devam ediyor. Üstelik akşam geç saatlere kadar bile dilenen çocuklar var hala.

Ellerine tutuşturulan kalemlerle, kağıt peçetelerle, uyduruk uyduruk şeylerle cadde ve sokaklara salınan çocuklar, yaptıkları duygu istismarı ile vatandaşı can evinden vuruyorlar. Özellikle şehrin göbeğinde tam yarım saat izledim. Bu çocuklar aldıkları paraları da hemen karşı kaldırımda veya az ötede bulunan kadına götürüp teslim ediyorlar.

Artık bu parayı toplayan kadın da analarımı? Ablaları mı? Neleri oldukları belli değil bu çocukların. Yetişkin ve pişkin dilencilere artık söyleyecek bir söz bulamıyorum. Çünkü onlara bağımlılık yapmış. Yakalansalar da kabahatler kanununa göre çok komik bir ceza ödeyerek salınıveriyorlar.

Gir çık gir çık onlar için artık hiçbir şey ifade etmiyor. Üzüldüğüm tek şey ise bu çocukların bir an önce sokaklardan kurtulmasıdır. Çocuk üzerinden istismar yaparak çocukları sömürenlere de en ağır cezaların verilmesini bekliyoruz. Hala bekliyoruz. Bakalım bu çocuklar ne zaman gün yüzüne çıkabilecek.

Unutmayın! Bugün çocukları dilendirirler, yarın da her türlü suça teşvik ederler. Günümüz Türkiye’sin de sokak kültürünün ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğunu biliyoruz. Bu düşünceyle üç kuruşa çoluğunu çocuğunu sokaklara salan zihniyetlere de gereken dersin verilmesi ve mücadeleye de buradan başlanması gerekmiyor mu? Sokakları çocuklardan birlikte uzak tutmaya ne dersiniz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları