HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SONUNDA İTİRAF ETMİŞLER!

19 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 12:20

Dün sabah uyandığımda gözüme ilk çarpan sosyal medya haberi, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan geldi. Biliyorsunuz Müslüman bir tüketici Nutella’nın twiter hesabından bir soru sormuştu. “Ürünleriniz helal mi?” sorusunun cevabına önce hayır denildi, ardından da düzeltme yapılarak helal denildi.

İtalyan Ferrero tarafından üretilen ünlü çikolatalı fındık kreması Nutella'nın sosyal medya hesabında verilen çelişkili yanıtlar nedeniyle ürünle ilgili "helal mi değil mi?" tartışmaları da başladı.

Müslüman bir tüketici Nutella'nın ABD hesabına "Ürünleriniz helal mi?" sorusunu yönelttiğinde Nutella'dan gelen "Hayır helal değil." cevabı binlerce kişiyi şoke etti. Twitter üzerinden başlayan ve gündem olan tartışma sonrası firma, gelen tepkiler sonrası ikinci bir açıklama daha yaptı.

Dünya genelinde satılan tüm Nutella ürünlerinin helal tüketime uygun olduğu belirtilirken, üretim tesislerinin yüzde 90'ından fazlasının helal sertifikasına sahip olduğu ve kalan fabrikaların da sertifikalandırma sürecinde olduğu ifade edildi. Nutella'nın açıklamasında, "Önceki tivitimizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz." denildi

Ancak tartışmaların peşini bırakmayan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’da kendi sosyal medya hesabından bizim yerlilik ve millilikte ki kararlılığımıza dikkat çekerek şunları paylaştı:

“NUTELLA” sosyal medya sayfasında helal olmadığı ile ilgili paylaşımda bulunmuş. Tabi ki helal olmayacak, senelerdir bu fındık üreticisinin emeğini, alın terini ve kazancını çaldınız.
Göreve geldiğimiz günden beri her konusu açıldığında bu ürünün tüketilmemesi gerektiğini, bu ürünü millet olarak protesto etmemiz gerektiğini defalarca gündeme taşıdık, yerli firmalarımızın yaptığı ürünlerin tüketilmesi gerektiğini deklere ettik.

Bu sayede hem fındığımızın değerinin artacağını, üreticimizin ve akabinde sanayicimizin de para kazanacağını, bölgede yapılacak yatırımlar sonucunda da istihdamın artacağını dolayısıyla hem bölgemiz hem de ülkemizin kazanacağını söyledik.
“Bir musubet bin nasihattan iyidir”
Atasözüne istinaden bu tekelci zihniyet ürettiği ürün NUTELLA’nın helal olmadığını sosyal medya sayfasında paylaşarak ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın uyanmasına vesile olacak ve vatandaşlarımızda yerli ürünleri tercih etme konusunda duyarlılığını gösterecektir.
Büyük şehir belediye başkanımız sayın Hilmi GÜLER beyin söylediği gibi bizde;
HEM YERLİ, HEM HELAL saflarda yerimizi alacağız. #Tarım geleceğimiz, #Fındık vazgeçilmezimiz.”

Sayın Akça’ya hak vermemek ve katılmamak elbette mümkün değil. Burada önemli olan hem yerli, hem helal hem de milli saflarda yerimizi alabilmek ve bunu pekiştirebilmektir. Harama uzanan elin, ayaklarına bir kez daha dolandığına tanık olduk. Şükürler olsun Yarabbi…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları