HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

KARADENİZ’İN VE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLMAK!

10 Ekim 2020 Cumartesi Saat: 10:33

Geçen hafta Kadın İstihdamının önemine ilişkin bir yazı paylaşmıştım. Ve bu yazı hayli de dikkat çekip ilgi gördü. Aradan çok zaman geçmedi ki Ordu’da da kadın istihdamına yönelik önemli çalışmaların yapıldığına tanık oldum.

Özellikle Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra önceki gün Altınordu Belediyesinin de kadın istihdamına yönelik proje ve çalışmalarına da Altınordu Belediyesinin meclis toplantısında tanık oldum. Ne yalan söyleyeyim kendi adıma da hemcinslerim adına da çok sevindim.

“HAZIR GİYİM UYGULAMA MERKEZİ ILE 150 KADIN MESLEK SAHİBİ OLACAK”

Üst başlıkta da okuduğunuz gibi Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in hamleleriyle ‘Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’ projesi ile ildeki işsiz kadın ve gençlere dikiş makinesi operatörlüğü eğitimi verilecek.

Proje kapsamında kadınlar ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 150 kişi dokuma, konfeksiyon ve makineci modülü eğitimi alacak. Proje ile şehirdeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması sağlanırken eğitim sonrasında ise katılımcıların istihdam edilebilmesi için danışmanlık hizmeti verilecek.

Başkan Aşkın Tören, Tek kanatla uçulmaz mottosundan yola çıkarak Kadın Kooperatifi’nin temelini attıklarını vurguladı. Ve ekledi: Kadın Kooperatifi’nde hedefimiz Karadeniz’in ve Türkiye’nin en büyüğü olmak diyerek Ordu’da bir ilke imza atarak Ordu’nun ilk Kadın Kooperatifini kurduğumuzun müjdesini verdi.

Karadeniz’in ve Türkiye’nin en büyüğü olmak. Sürdürebilir, modern Altınordu’nun 2030 hedefleri Birleşmiş Milletler kalkınma programı ve aynı zamanda 2023 hedefleriyle uyumlu bu çalışmayı hayata geçirmek yakışır Altın şehir, Altınordu’muza.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları