HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

150 KADIN VE GENÇ!

26 Ekim 2020 Pazartesi Saat: 09:57

Zordur Karadeniz’de geçim. İnsanların kıt kanaat geçindiği günü zorda olsa kurtarmanın telaşını en çok yaşayan illerden bir tanesi de Ordu olunca, sosyal belediyecilik çalışmalarını da pür dikkat takip etmek durumunda kalıyorum.

Öncelikle kutluyor ve yine tebrik ediyorum. Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören’i. Başkan Tören’in girişimleri sonuç verdi. Öyle ki kadın ve gençleri meslek sahibi yapmak ve şehrin üretimine katkı vermek amacıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde onaylanan “Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” projesinde imzalar atıldı.

Hazırlanan projenin hayata geçmesi ile 150 kadın ve gence eğitim verilerek şehirdeki nitelikli iş gücüde artmış olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Altınordu Belediyesinin “Hazır Giyim Uygulama Merkezi proje” sözleşmesi imzalandı.

Başkan Tören, ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ parolası ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Altınordu Belediyesi bir yandan klasik belediyecilik hizmetlerine devam ederken bir yandan da geleceğin Altınordu’su için projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Teknolojiden tarıma, turizmden tanıtıma birçok proje çalışma gerçekleştiren Altınordu Belediyesinde, Başkan Tören’in girişim hamlesiyle birlikte kadın ve gençleri meslek sahibi yapmak ve şehirde nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla hazırlanan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi projesinde de mutlu sona ulaştı.

Şehirde üretimin ve istihdamın artırılması için her alanda proje ürettiklerini sık sık dile getiren Başkan Aşkın Tören, “Kadının iş yaşamında yer almasının bireysel ve toplumsal kalkınma açısından öneminin bilincindeyiz. Kadının, çalışma hayatına etkin ve insan onuruna yakışır bir şekilde katılımının yalnızca bireysel bir kazanım olmakla kalmayıp ailevi ve sosyal dönüşümü de sağlayan temel değer olduğu gerçeğinden hareketle kadınlarımızın ve gençlerimizin öncelikle meslek sahibi olmalarına büyük önem veriyoruz.

Hazırladığımız ve DOKA tarafından onaylanıp desteklenen bugün de sözleşmesini imzaladığımız ‘Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’ projemiz ile işsiz kadın ve gençlere dikiş makinesi operatörlüğü eğitimi verilecek. Proje kapsamında kadınlar ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 150 kişi dokuma, konfeksiyon ve makineci modülü eğitimi alacak.

Hazır Giyim Uygulamaları projemiz ile şehirdeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması sağlanırken eğitim sonrasında ise katılımcıların istihdam edilebilmesi için danışmanlık hizmeti de verilecek. Biz bu şehirde mesleksiz tek bir genç kardeşimizin insanımızın kalmayacağını ifade ettik ve bu hedef doğrultusunda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Projemiz hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olsun” diyerek sosyal belediyecilik anlayışında bir ilke daha imza atmış oldu. Kutluyorum.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları