HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

HAYATINIZA SAHTEDEN SON VERMEYİN!

27 Ekim 2020 Salı Saat: 09:40

Son günlerde sahte içki vakalarından ölüm sayılarının yükseldiğini yazılı ve görsel medyada ibretle takip ediyorum. Sahte içki imalatından onlarca kişi hayatlarını kaybetti. Görünen o ki, bu ölümler dünde sıklıkla karşımıza çıkmıştı. Bugünde çıkıyor ve yarınlarda da çıkmaya devam edecek gibi.

Sahte içkiden ölenler bir tarafa, bunun imalatının hızla artması da beni ürküten ayrı bir konu. Merdiven altlarında çok ucuz fiyatlara mal ederek sahte içki yapanların cezası ne kadar caydırıcı? Onu da bilmiyorum. Ama caydırıcı olması muhakkak değil mi?

Etiliydi, Metiliydi, Sentetiğiydi belki de yüzlerce ne olduğunun bilmediğimiz bu ölüm araçlarının insan hayatını nasıl iki dakika da yok ettiğine tanık oluyoruz hemen her gün. Uyuşturucu da, alkolde, kullanılan bu malzemelerin satış izinleri de çok önemli. Bu hammaddelerin ne kadarının satış izni var? Ne kadarının yok? Kimse bu konuda da pek sağlıklı bir şey bilmiyor.

Ülkemizde şimdilik bu ölümlerin önüne geçmenin tek bir alternatifi görülüyor. Alkollü içki ve tütün mamullerinden eğer yüksek oranlarda kesilen ÖTV ciddi anlamda düşürülürse, sahte ve kaçak ile mücadele de o kadar başarılı oluruz. Çok yüksek fiyatlara satılan alkol ve tütün mamulleri, içicilerini sahte ve kaçak ürünlere yöneltiyor.

Hal böyle olunca da hem bu sektör genişliyor hem de illegal olan bir şeyin legal olmasına çevriliyor. Yurt dışından kaçak sokulan içki ve sigaralara bakınca aklımıza da başka bir şey gelmiyor. Benim buradan bütün vatandaşlarımıza en makul çağrım ise, hayatınıza sahteden ve sahtelerden son vermeyin. Canınızın ve paranızın kıymetini iyi bilin. Bu sahtekarlara da fazlaca rağbet etmeyin.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları