HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

ALKIŞLAR TARIMDA ÜRETİM ATAĞINA

7 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 11:12

Yaz sezonunda verilen destekle, 7 ilçedeki 40 adet serada, toplam 150 tonluk üretim gerçekleşen Ordu’da, kışlık sebze yetiştiriciliği için de çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesini kutluyor ve tebrik ediyorum. Proje kapsamında, 19 ilçenin tamamında, üreticilere 1 milyon adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yapılacağını duyunca sevinmemek elde değildi.

Yerli üretimden yana olduğum için tarım ürünlerine verilen bu destekleri de oldukça makul hamleler olarak değerlendiriyorum. Tarım alanlarımızın bilinçli ve kontrollü bir şekilde üretim payını yükseltmesi ilimiz için artı bir kazançtır.

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturdu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde “Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında desteklenen üreticilerin de böylece yüzleri gülmeye başladı.

Topyekün bir üretim ağı oluşturmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, 19 ilçede yaşayan vatandaşlara tamamı hibe olmak üzere, toplam 1 milyon adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yapmaya hazırlanıyor.

Başkan Güler, üreticilere dağıtılacak fidelerin tamamının hibe şeklinde olacağını müjdeleyerek; “Hibe fidelerimizin bütçesi, Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak. Sebze fideleri Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığımız ve Proje ortağımız İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilçe teşkilatları vasıtasıyla üreticilerimize ulaştırılacak.

Marul, Maydonoz, Brokoli ve Karnabahar sebzelerinden oluşan toplam 1 milyon sebze fidesi, 11 Kasım tarihinden itibaren gerek açık arazide, gerekse serada yetiştirilmek üzere çiftçilerimize dağıtılacak” diye söz verdi. Bize de buradan kendisini kutlamak ve projede emeği geçenlere de teşekkür etmek düşer. Yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunu meyvelerini alınca hep birlikte göreceğiz İnşallah

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları