HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖĞRETMENLERİMİZ…

24 Kasım 2020 Salı Saat: 10:06

Öğretmenlerimiz, hayatımıza damga vuran öğretmenlerimiz. Bulunduğumuz gezegende 8 milyar, ülkemizde ise 74 milyon üzerinde emeği, vefası, sadakati, şefkati, sabrı hiçbir değerle ölçülemeyecek öğretmenlerimiz. Çağdaş, muasır, medeniyetin, insan olmanın, insanca kalkınmanın ufkunu açan öğretmenlerimiz.

 

Kendileri için yaşayamayan, yaşam hakkını kursaklarında bırakan yıllarca kanayan Eğitim Politikaları ve adaletsiz gelir esri olan öğretmenlerimiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra siyasetin batak çanağından bir türlü çıkamayan, kurtulamayan eğitim sistemimiz ve öğretmenlerimiz.

 

Çok mu karamsar başladım diye yazıma şimdi düşünürken Ordu’da ki öğretmenlerimizin yüzlerinde ki buruk tebessümleri geldi aklıma. Her yıl tıpkı Orduspor gibi Eğitim Lig’inin alt sıralarından kurtulamayan kentimizde bu vefalı insanlara acaba ne kadar hoşgörü ve anlayış gösteriyoruz.

 

Çuvaldızı bu kez herkes kendine batırmalı diye düşünüyorum. Bu sevgi ve fedakarlığın sembolü öğretmenlerimiz için çuvaldızı hazırlayalım. Başta siyasiler olmak üzere, Milli Eğitimin milli çatısı altında bulunan ilgili bakanlık, her sene bütçe görüşmelerinde iş emek haklarına sıra gelince oflayan, poflayan Hazine bakanlığı, eğitimi rant kapısına çeviren öğrenci velilerinin her birine banknot gözü ile bakan özel okullar, özel kolejler, özel üniversiteler, dershaneler, özellerde özeller, sivil toplum örgütleri hatta biz basın olarak haydi bir öğretmenin maaş bordrosuna göz atalım.

 

Mesleğe yeni başlayan bir öğretmen Ordu’da 4 bin 300 TL, en yüksek alan da 5 bin 200 TL alıyor. İyi para değil mi? Tabi öyle gözüküyor. Çünkü yokluk ve açlık o kadar içimize sinmiş ki bu ülkede açlık ve yoksulluk sınırının 2 bin 300 TL’nin üzerinde olduğunu bakın nasıl unutuverdik.

Üstü kalan parayla da geçinebilen var ise valla elinden öperim.  Allah’tan var ya bu öğretmenlerimizi asgari ücretli çalıştırmıyorlar. Aman Allah aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. 2 bin 300 TL civarlarında seyreden asgari ücretle geçinmeye, yaşama tutunmaya çalışan emekçilerin de haklarını teslim etmek gerek. Çünkü en helal, en temiz kazanç onların kazancı. 

 

Şimdi Ordu’da 4 nüfuslu bir öğretmen düşünelim. En az Bin Lira kira, Elektrik, Telefon, Su, Doğalgaz için de bir 500 TL daha koyalım ettimi Bin 500 Lira, iki çocuğun aylık 300’er Lira’dan 600 Lira masrafı olur mu? Olur, 600’de böyle koyalım, 4 kişilik bir ailenin aylık mutfak masrafı, Market alışverişi, pazarı mazarına da bir 750 Lira daha ilave edersek 2 Bin 850’ye kadar dayandık. Geriye kalan parayla da sağlık, eğitim, ulaşım giderlerine yetebiliyorsan yet bakalım. 

Şimdi bir öğretmen düşünün ki sinemaya, her hangi bir konsere, veya ailesini alıp da haftada bir gün dışarıda hangi parayla bir gün geçirebilsin. Tablo ortada, bizleri okutan vekil yapan, bakan yapan, başbakan yapan hatta Cumhur’un başı yapan, öğretmen yapan, doktor yapan, gazeteci yapan kısaca her şey yapan öğretmenlerimiz…

 

Memurumuza, işçimize, emeklimize ve sizlere hak ettiğiniz hakkınızı veremediğimiz için ben kendi adıma çok üzülüyorum. Size özür ve minnet borcu olanlara bu özrü dilememekte ve hakkınızı ısrarla vermek istemeyenler de utansın demeyeceğim. Çünkü utanan insanlar hak gaspı yapmazlar. Hak gaspını marifet sayanları Allah’a havale ediyorum…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları