HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

RAKAMLAR DOĞRUYSA!

29 Ocak 2021 Cuma Saat: 10:18

Bir haftadır izliyor, dinliyor ve okuyorum. Gördüklerim, duyduklarım doğru ise rakamlar çok korkunç ve ürkütücü. Yeni yılın ilk ayında ülke genelinde icra dosya sayıları 100 bini aşmış. İlimiz Ordu’da da ilk 28 günde 10 bini çoktan geçmiş. Rakamlar doğruysa gidişatta hayra alamet değil bilesiniz.

Bu verilere göre Türkiye genelinde şimdilik her 100 kişiden 2 kişi, Ordu’da da her beş kişiden bir kişi şimdilik icralık olmuş. Tabi yılsonunda ülke geneli, Ordu geneline yaklaşırsa vay halimize ki vay derim.

Geçen yılın tamamında Ordu’da toplam icra dosya sayısı 138 bini geçmişti. Yani 750 binlik nüfusa göre hesap yapacak olursak yine geçen yıl Ordu’da her 5 kişiden birinin icralık olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu sene de, geçen yılı aratmayacağı gibi gözükse de geçen yılı da ezip geçecek gibi görünüyor. İlimizde her sektörden, her kesimden neredeyse icralık olmayan yok. Memurundan tutun, çiftçisinden çıkın. Hemen her kesimde kanayan bir yara var.

Peki bu sorun nasıl aşılacak. Memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçi nasıl kurtulacak? Bunlar için bir plan var mı? Bankalar, Merkez Bankası, Hazine ne gibi adımlar atmayı düşünüyor. İktidarın kafasından geçen plan nedir? Şimdilik kimse bir şey bilmiyor.

Bu arada yılın ilk üç ayının sonuna kadar acil müdahale söz konusu olmaz ise 2021 yılı vatandaş için felaket yılı olur. Yukarıda da bahsettiğim gibi rakamlar doğru ise yılsonunda her 5 kişiden birinin felaketini şimdiden hazırlamış olduk demektir.

Tencere kaynatmakta zorlanan ve günübirlik yaşayan vatandaşın tek umudu, iktidarın alacağı yeni kararlardır. Bu kararlar gecikir veya hiç alınmazsa kimse kusura bakmasın ben şimdiden geçmiş olsun derim beyler…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları