HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

AKLININ UCUNDAN BİLE GEÇİRME!

15 Şubat 2021 Pazartesi Saat: 09:43

Yeni Anayasa Değişikliği, ülke gündeminde ki konuların ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Tabi ki ortaya çıkacak olan sonuçta halkın takdirine bağlı olan bir durum olacak diye umuyorum. Hepimizin de malumu olan hassasiyetimiz, mevcut Anayasamızın kırmızı çizgileri olan ilk dört madde. Asla dokunulamaz ve asla değiştirilemez.

DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan, son yaptığı çıkışla ilk dört maddenin de ele alınabileceği yönünde bir telkinde bulundu. Bu ona göre bir nabız yoklamasıydı. Halkın, siyasilerin, yazarların, aydınların tepkisi ne olacak diye bir telkindi bana göre yaptığı açıklama. Ancak geri tepti. Çünkü tepkiler de hiç gecikmeden karşılığını buldu. Şimdi Babacan ne düşünür bilmem.

Zira ben ne düşündüğümü buradan açıkça Babacan’a iletmek istiyorum. Sayın Babacan, sen bu kafayla, bu zihniyetle, bu halkın acaba hangi derdine DEVA olacaksın çok merak ediyorum. Mevcut Anayasamızın kırmızı çizgileri olduğunu ve bunların ilk dört madde de yer aldığını idrak edecek yaşta ve kabiliyettesin değil mi? O zaman asıl derdin ne? Çık kendine güveniyorsan babacan babacan asıl derdini söylesene kardeşim.

Bu milletin aklı ile alay ede ede bir hal oldunuz. Şu aynanın karşısına geçmeyi bir öğrenemediniz veya ar edemediniz. Bunca yıllık devlet tecrüben ve devlet geleneğin var. Hiç mi aklına bir şey girmedi de milletin aklıyla oynamayı kendine lüks sayıyorsun? Devlet yetiştirdiği adama terbiye öğretir. Milletin aklıyla oynamayı öğretmez.

Bizde istiyoruz elbet, çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre ilk dört maddeye dokunulmadan bazı kanunların revize edilmesi, düzeltilmesini bizde istiyoruz elbet. O kadar gerici de değiliz çok şükür. Ama sana bir tavsiye, sakın bundan sonra mevcut Anayasamızın ilk dört maddesini bir daha ama bir daha sakın aklının ucundan bile geçirme. Tamam mı güzel kardeşim?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları