HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

3. DALGA!

13 Mart 2021 Cumartesi Saat: 11:09

Tam bir yıl iki gün geçti aradan. Dünyayı kasıp kavuran, sağlıktan ekonomiye büyük bir sefalete mahkûm eden Korona virüs belasını (COVİD-19) hala atlatmış değiliz. Bir, iki derken şimdide Nisan ayından itibaren 3. Dalganın geleceğine de artık uzmanlar kesin gözüyle bakıyorlar.

Ülkemiz bu musibetle uğraşmaya devam ederken bir yandan da ekonomik paket üzerinden yeni yeni iyileştirmeler peşine düşmesi ve nasıl sonuçlar alınacağı da takibimizde olan bir konu. Bakalım özellikle ekonomi hamleleri kimlerin işine ve nasıl yarayacak.

Alınan tedbir ve önlemlere ne kadar rivayet edildiği, uyulduğu, hassasiyet gösterildiği de malum ortada değil mi? İbre her geçen gün yukarı çıkıyor. Vaka sayıları ve can kayıpları gün geçtikçe artıyor. Rahatlama dönemini bile gevşeme dönemi diye algıladık. Bugün işte bu noktaya kadar geliverdik.

Covid-19 aşısı da ülkemizde olduğu gibi başta İngiltere olmak üzere çoğu Avrupa ülkelerinde de başından beri güven vermemeye devam ediyor. Her ne kadar 1. Etap, 2. Etap aşı diyerek millet aşı olmanın yolunu tutmaya devam etse de, üretilen aşıların güven vermemesi de ayrı bir tedirginlik değil mi?

3. Dalga geliyor dedik. Peki, millet olarak, birey olarak, hane halkı olarak ne yapmalıyız. Maske, Mesafe, Hijyen kuralları bizi nereye kadar götürecek. Ziyaretler, alışverişler, düğünler, cenazeler, gelmeler, gitmeler artıkça önlem ve tedbirler ne kadar yeterli olacak. Ne aşı bize sahip çıkıyor, ne de biz kendi kendimize sahip çıkamıyoruz. Hal böyle olunca 3. Dalga ile gelebilecek bütün olumsuzlukları dahi düşünmek bile istemiyorum.

Sizi bilmem ama beni şimdiden 3. Dalganın korkusu ve endişesi sardı. Gelin rahatlama diye tabir edilen bu süreci gevşeme sürecine çevirmeyelim. Gelin önlem ve tedbirlere uyalım, uyduralım. Hassasiyet ve duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkaralım. Zira bu 3. Dalganın uzmanlara göre hiç ama hiç şakası yokmuş. Fazla söze gerek var mı?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları