HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAĞLIK REFORMUNA NE DERSİNİZ?

15 Mart 2021 Pazartesi Saat: 09:37

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle dün yaptığım araştırmada Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadelede en çok yükü omuzlayan sağlık çalışanlarının ne kadar yıprandığı ettikleri istifa rakamlarıyla ortaya çıktı.

Koronavirüs vakasının görüldüğü 10 Mart ile 8 Eylül arasında geçen 6 ayda toplam 4 bin 574 sağlık personeli istifa etmiş, aynı tarihler arasında 2 bin 412 hekimin de istifa ettiği ortaya çıktı. 

Bilindiği üzere sağlık çalışanlarının tamamı bu süreçte yoğun mesai harcamakta ve virüse yakalanma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Yılbaşında sağlık çalışanlarına yapılan zamları göz önüne aldığımda rakamlar beni yanıltmadı aslında

Bana göre hiçbir ayrım yapılmadan, sağlık çalışanlarının tamamı için eşit ve yüzde 100 ek ödeme yapılması, pandemi sürecindeki emekleri ve özverileri maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar büyük olan sağlık çalışanlarının hakkıdır diye düşünüyorum.

İstifaların sebebi nasıl açıklanır? Bilemiyorum. Ama bildiğim şudur ki, Covid-19 servisinde çalışan ile çalışmayan ayrımı yapılmasının sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğidir.

Pandeminin görüldüğü tarihten bugüne istifa eden sağlık çalışanımızın sayısı ortada. Bu istifaların sebebini nasıl açıklıyorsunuz?, Ayrımcılığa neden olduğu eleştiriler hakkındaki düşüncelere hükümet ne der?, daha bir çok soru beraberinde yanıt bekleyen hususlar olarak duruyor önümüzde.

Covid-19 vakasının görüldüğü 10 Mart ile 8 Eylül arasında 858 uzman tabip, 144 asistan, bin 410 tabip, 124 diş tabibi, 66 eczacı, bin 121 hemşire, bin 230 ebe, 514 sağlık memuru ve 104 diğer sağlık hizmetleri sınıfından olmak üzere toplam 4 bin 574 sağlık personelinin istifa ettiğini de zaten Sağlık Bakanlığı doğrulamıştı.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, ilk olarak 27 Mart 2020 tarihinde sağlık çalışanlarına istifa yasağı getirmiş, bu yasak 8 Haziran 2020 tarihinde kaldırılmıştı. 27 Ekim 2020 tarihinde de sağlık çalışanına ikinci kez istifa yasağı getirilmiş, bu yasak da bu yılın ocak ayında kaldırılmıştı.

Ne dersiniz? Şunca reform paketinin yanına bir de sağlıkta reform paketi konulsa fena mı olur? Bence işe ilk buradan, ardından da ekonomi ve hukuk reformları devreye girse daha iyi olmaz mı? Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını dün sosyal medya hesaplarımdan kutlamıştım. Bugünde huzurlarınızda bir kez daha kutluyorum. Her şeye rağmen gününüz kutlu olsun.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları