HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

Ülkücü kim değildir?

25 Mart 2021 Perşembe Saat: 10:09

Ülkücü olmak üstün vasıflara sahip olmaktır. Ancak ülkücü olmadığı halde kendini ülkücü diye tanıtanların da artık maskelerini düşürmek gerekiyor maalesef.

Tanıyalım hep beraber ülkücünün kim olmadığını. Ülkücü olmayan kişi;

Türküm demekten vazgeçendir. Andımızın kaldırılmasına göz yuman, kaldırılmasını sağlayanlara sesini çıkarmayan ve kafasını kuma gömendir ülkücü olmayan kişi. Andımızı kaldıranlarla aynı yolda yürüyen, destek veren koltuk değnekleridir.

Atatürkçü değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını anlayamamış kişidir. Ona, beton, heykel, ayyaş gibi sıfatlar yükleyenlerle aynı yolda yürüyen, destek veren, kol değneği olan, oy veren, soyuna, boyuna, ceddine, geçmişine hakaret edenlerin yanında yürüyendir.

Milliyetçi değil ümmetçidir. Yaşadığı coğrafyadaki her insanı milleti değil ümmeti olarak görenlerle yürürken üst kimliği TÜRK olarak tanımlayamayandır. Şovenist, kafatasçı ve ırkçı olandır. Kendi ırkı, etnik kökeni, dini ve mezhebi haricindekilere saygı duymayan, düşmanca davranandır. Amacı bağımsız son Türk devletini korumak değil, beka kelimesini siper yaparak kendi menfaatini ve makamını korumaya çalışandır.

Mafya ve tetikçidir. Mafyaya dava arkadaşım diyendir. Teröre karşı görünüp kişisel çıkarı söz konusu olduğunda vurdumduymaz olandır. Herkesin ekmeğine göz dikendir. Mazlumun, fakirin ve ezilenin değil güçlünün ve iktidarın yanında olandır.

İdeolojisi değil kişisel menfaati yaşam biçimidir. Faşisttir. Irkçıdır. Kapitalizme ve onu yöneten diktatörlere hizmet edendir. Tek derdi kendi menfaatine göre dizayn ettiği salak ideolojisini sürdürmektir. 

Müslümanmış gibi görünür. Kutsal kitabını bir kere dahi okumamıştır. Müslümanlığın ne olduğunu ne emrettiğini bilmeyendir. Ama dinci ve yobazlardan yararlandığı için onlara kol kanat gerendir. Tarikatçı, tacizci ve tecavüzcüleri görmezden gelendir. Din üzerinden rant sağlayan dincilerden komisyonunu alandır.

Ahlâksızdır. Türk milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun yaşamaz. Ama yaşar gibi yapandır. Hırsızlık, haksızlık, yolsuzluk yapanlar umurunda değildir. Gördüğünde başını çevirip görmezden gelendir. 

İlime bilime itibar etmez. Kara cahildir. Akla, liyakate önem ve değer vermez. Düşünmez. İncelemez. Prensipsizdir.

Halk düşmanıdır. Hem halktan hem de halkı savunan ideolojilerden nefret edendir. Halkının mutluluğu, sağlığı, güvenliği ve bağımsızlığına değil kendi menfaat ve çıkarlarına göre yaşayandır. Paylaştığı vatana ve üzerindeki halkına ihanet edenlere ses çıkarmayandır.  

Vahşi kapitalizmi ve liberal ekonomiyi benimser. İktisadi faaliyetlerin kapitalistlerin kontrolünde olmasını isteyendir. Sosyal adalet düzeni, fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlaşma gibi yaklaşımların ne olduğunu bilemeyecek kadar cahil olandır.

Köylüden nefret eder. Köylünün zararına ve kıyımına hizmet eden her tür politikaya destek verendir. Köylünün hakkını ve menfaatini korumadığı gibi köylüye zulüm edenlere ses çıkarmayıp görmezden gelendir.

Hürriyet kelimesinden nefret eder. Bağımsızlığı anlayamayandır. Tasması olmadan yaşayamayandır.

Gelişmenin düşmanıdır. Toplumsal değil kişisel zenginlik ve refah isteyendir. Yapılacak her işte halka doğru, halkla beraber ilerlemeyi değil kişisel menfaatlerini önceleyendir.

Yeşile düşman beton sevicidir. Kalkınma denilince, ağaçları kesip yerlerine bolca beton döken sektörleri anlayandır.  

Tüm bunlara bakınca ülkücünün kim olmadığı ve kime denmediği açıkça görülmektedir. Burada sayılan olumsuzluklardan tek bir tanesine bile sahip olanlar ülkücü değildir. Ama maalesef aşağılık form ve anlayışları ile her kesimde kabul görüp yer bulabilmişlerdir. 

Yani özetle Ülkücü olmayanlar; “TÜRKÜM” demekten vazgeçenlerdir.

Atatürk’e ayyaş, beton, heykel diyerek hakaret edenlerle, milliyetçiliği ayakları altına alan, ahlaksız tacizciye, sahtekâr tarikatçıya, mafya dava arkadaşı diyen, milliyetçi geçinip ümmetçilere yol veren, köylüsünü ezip inim inim ağlatan, halkını aç mı tok mu diye düşünmeyip üç kuruşa mahkûm edip ölüme terk eden, zengin dostu, fakir düşmanı, liberal ve kapitalist diktatörlerle aynı yolda el ele yürüyen; çıkarcı, sahtekâr ve şerefsiz çakallardır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları